Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

NVIDIA Shield TV (2017 Editie) | Unboxing

Recentelijk bespraken we al een NVIDIA Shield TV in GamersNET Gear, maar recentelijk kregen we er nóg eentje toegestuurd. De hoogwaardige caster heeft een nieuw uiterlijk, een hevig verbeterde controller en gaat zelfs voor een verminderde prijs op de kop, opmerkelijk genoeg.

Wat verschilt er fysiek aan de oude en nieuwere versies van de Shield TV? Onze Tom laat het vluchtig zien in deze unboxing, wellicht later nog gevolgd door een uiteindelijk oordeel per review…

 1.   
  Thijs.'s avatar

  vind de shield wel een mooi apparaat. zou hem zelf niet zo snel aanschaffen maar voor de couch gamer is het een tof ding

 2.   
  Kamelot2's avatar

  Wat toevallig! Had het er gisteravond over met mijn pa en ik ben zeker benieuwd of het waar is voor mijn geld

 3.   
  CHILLOZZ's avatar

  vind t wel een mooi design..
  VRaag me alleen af wat de toegevoegde waarde is als je al een console hebt…

  ”ps4” kun je ook mee op YT en volgens mij ook streams kijken…

  Iets wat ik eigenlijk wel nog een keer wil hebben is een systeem dat mijn laptop beeld naar de tv stuurt. En dan dus gewoon dat alles 1op1 werkt. Niet dat dan alleen maar bepaalde apps werken..
  Weet alleen niet of zoiets bestaat..??

 4.   
  Tom's avatar

  Je beantwoordt je eigen vraag, Chilloz. Je vraagt naar de toegevoegde waarde van zo’n streamapparaat, en vervolgens vraag je naar een apparaat dat je pc-beelden naar tv streamt. Spoiler alert: dat is dit dus.

 5.   
  Thijs.'s avatar

  Tom schreef, "Je beantwoordt je eigen vraag, Chilloz. Je vraagt naar de toegevoegde waarde van zo’n streamapparaat, en vervolgens vraag je naar een apparaat dat je pc-beelden naar tv streamt. Spoiler alert: dat is dit dus. "

  😆 😆 😆 😆

 6.   
  CHILLOZZ's avatar

  Tom schreef, "Je beantwoordt je eigen vraag, Chilloz. Je vraagt naar de toegevoegde waarde van zo’n streamapparaat, en vervolgens vraag je naar een apparaat dat je pc-beelden naar tv streamt. Spoiler alert: dat is dit dus. "

  Dus met dit ding zie je ALLES op je tv wat je doet op je laptop..?

  zoals ik vernomen heb kun je ook met de chromecast dus laptop beelden draadloos naar tv streamen… Maar dat zou enkel met bepaalde apps werken…

 7.   
  3333/3333's avatar

  Iets wat ik eigenlijk wel nog een keer wil hebben is een systeem dat mijn laptop beeld naar de tv stuurt. En dan dus gewoon dat alles 1op1 werkt.

  Videokabels heten die dingen, voor een laptop heb je helemaal geen streamdevice nodig tenzij je echt ultra lui wil zijn.

 8.   
  Tom's avatar

  Je kunt vanuit Steams Big Picture of de NVIDIA Gamestream vaak ook richting je bureaublad navigeren, en daarmee vervolgens alles doen wat je op de laptop ook kan. Dus nee, het is (voorlopig) niet gebonden aan enkel specifieke apps en games.

  Maar inderdaad: je kunt voor precies dat doeleinde misschien beter een HDMI-kabel aan je televisie hangen, om daar dan je laptop op aan te sluiten.

  Een ander alternatief is wellicht gewoon Windows 10’s eigen ingebakken projector-modus, waarbij je draadloos een (smart) beeldscherm kunt koppelen. Eventueel zijn daar ook HDMI-adapters voor beschikbaar, mocht je zelf niet zo’n high-tech televisie hebben.

 9.   
  JaslanNL's avatar

  Mooi apparaat. En op zich een mooie controller, maar zijn er ook plannen voor een xbox layout? in dat geval zou voor mij het al 10x aantrekkelijker worden via de Shield te spelen.