EA: 1080p30 voor pc-versie Mass Effect: Andromeda is conservatieve schatting

Eerder werd bekend dat de aanbevolen systeemconfiguratie voor de pc-versie van Mass Effect: Andromeda ‘slechts’ genoeg zou zijn voor 1080p en 30 fps, en ook nog eens op high settings. De verwachting was echter dat een Intel Core i7-4790 en een NVIDIA GTX 1060 de game makkelijk aan zouden moeten kunnen op 60 fps en ultra settings. Tijdens PAX East vroeg PC Gamer dan ook opheldering aan producer Michael Gamble. Volgens de beste man hangt het erg af van je pc, waardoor EA heeft gekozen voor een conservatieve schatting:

And it’s really hard to benchmark individual machines. We’re just saying that that’s the bare minimum that it’ll run at. It’ll probably run at higher than that for most of the game, it’s just really hard to be specific about it. We just want to do the minimum and we want to do the recommended. The recommended, at least on my machine at home, I have a 1060, I run at higher than 30 [fps] for the majority of the game. But it’s hard to actually to say, ‘This is the specs, and this is exactly what you’ll run at.’
Het lijkt dus waarschijnlijk dat de game wel degelijk op een hogere framerate zal draaien als je de aanbevolen hardware in je systeem hebt. 1080p en 30 fps is het absolute minimum dat EA durft te beloven, omdat de vele hardwareconfiguraties in de wereld van pc-gaming zo sterk van elkaar verschillen.

De game komt op 23 maart uit, dus over twaalf dagen weten we meer over de prestaties van Mass Effect: Andromeda. Check hieronder alvast de officiële launch trailer.

 1.   
  sjaak19832015's avatar

  Misschien een opmerking die een beetje bijdehand is maar kloppen deze berichten?Om mijn vraag te onderbouwen kom ik met het volgende. Op Youtube zien we bijvoorbeeld filmpjes van IGN zoals o.a de eerste 13 minuten en daar beweren ze dat de game op 60 fps in een 4k resolutie zou draaien (althans dat beweren ze in de gerelateerde video’s).
  Kunnen jullie dit dan bevestigen/ ontkrachten?

 2.   
  MikeGevers's avatar

  ”sjaak19832015″ schreef, "Misschien een opmerking die een beetje bijdehand is maar kloppen deze berichten?Om mijn vraag te onderbouwen kom ik met het volgende. Op Youtube zien we bijvoorbeeld filmpjes van IGN zoals o.a de eerste 13 minuten en daar beweren ze dat de game op 60 fps in een 4k resolutie zou draaien (althans dat beweren ze in de gerelateerde video’s).
  Kunnen jullie dit dan bevestigen/ ontkrachten?
  "

  Dit is berichtgeving van EA zelf. Ik denk niet dat we bij GamersNET al toegang hebben tot de pc-versie, dus wij kunnen niets uit eigen ervaring bevestigen of ontkrachten 🙂

 3.   
  Nitrix31's avatar

  Als ze de game ‘cappen’ op 30fps dan hoeven ze hem niet eens uit te brengen.

 4.   
  MikeGevers's avatar

  Een cap lijkt me onwaarschijnlijk, aangezien Gamble aangeeft dat hij meestal boven de 30 fps zit 🙂

 5.   
  sjaak19832015's avatar

  MikeGeversNET schreef, "Een cap lijkt me onwaarschijnlijk, aangezien Gamble aangeeft dat hij meestal boven de 30 fps zit :)"

  Daarom een beetje vertrouwen blijven houden in Bioware aangezien ze niet veel mindere games hebben uitgebracht.

 6.   
  Neolite's avatar

  Zoals ik dus ook al eerder zei gaat het echt wel meevallen. Ze willen er gewoon zeker van zijn dat iemand die de game koopt weet waar hij aan begint.