Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Is de Nintendo Switch nu al geflopt? | Hot Koffie Show

Een heftige stelling behandelen we deze week! Bezoekers Neolite wilde graag dat we het zouden hebben over het dan wel dan wel niet floppen van de Nintendo Switch! Tom en Peter schuiven aan om zich te buigen over deze discussie!

  1.   
    ReneetjeuhhYT's avatar

    Dit is wel leuk om te kijken 🙂

  2.   
    CHILLOZZ's avatar

    ,mmmmm nah… vond deze stelling beetje kak…

    Mensen die dit nu al roepen kun je niet serieus nemen [Behalve als het doutzen kroes is]

    Laat het systeem eerst eens een kans geven zich te bewijzen.
    mbt tot kratsen op je beeldscherm… Ik denk/ ga er van uit, Dat er vrij snel [wellicht er al zijn] van die screenprotectors zijn. Is dat probleem meteen verholpen.

    Als je met je spullen als een botte hark mee om gaat sja dan is niets een lang leven bestemd.

  3.   
    Mattiees's avatar

    geef ons een like-knop bij de nieuwe versie van gamersnet.nl! 😆

  4.   
    iDraxo's avatar

    Natuurlijk zijn er switches die kapot zijn niet elke console is perfect bij de launch maar om er een drama van temaken kom op man.. ik vind het zelf ook dat je het NIET moet vergelijken als een Game PC of een Xbox of PS. Het is een compacte console die voor mijn idee perfect speelt. ik ben het met deze stelling daarom ook zeker Niet mee eens! en wat tom ook zei : Red Ring of death en dat gekke PS scherm Niets is perfect op launch en alsjeblieft STOP MET HET VERGELIJKEN ALS OF HET EEN PC IS DIE FKING GTA V OP MAX SETTINGS AAN KAN
    Im Out!
    * Dropt Mic *

  5.   
    wesvampire's avatar

    what the !? geef een console eerst de kans om de release netjes door te komen. leuke stelling voor clicks maar …

  6.   
    Mike2165's avatar

    ik zeg op dit moment het is een flop en ook weer niet line up is minder maar met de hardware problemen heb ik nog niks ondervonden

  7.   
    3333/3333's avatar

    Vind het wel een beetje apart dat jullie Neolite woorden in de mond leggen, volgens mij was zijn onderbouwing niet ‘De switch is een flop want het is geen pc’. Zijn persoonlijke voorkeur voor pc games wordt er dan bijgehaald terwijl dat er helemaal niet toe doet. Ik denk zelf ook dat de Switch door de zwakkere (mobiele) hardware minder aantrekkelijk is voor third party ontwikkelaars, net als de Wii U. Het is Nintendo te prijzen dat ze voor een andere aanpak kiezen dan hun concurrenten, maar dat heeft ook zo zijn nadelen, is gewoon een feit.

    De N64 werd ook overtroefd door de PS1 omdat Nintendo zo nodig cartridges wilde gebruiken die per se bij hen gekocht moesten worden (die peperduur waren tov van een cd) en daarnaast technische beperkingen hadden voor ontwikkelaars, waardoor veel ontwikkelaars liever gingen ontwikkelen voor de concurrent. Kan je wel boos roepen dat je die systemen niet met elkaar kan vergelijken, maar ontwikkelaars doen dat uiteindelijk gewoon wel.

  8.   
    Neolite's avatar

    Heren, wat mij betreft hoeft de console helemaal niet op de pc te lijken, sterker nog de Switch is leuk, vernieuwend en het concept is echt wel een dingetje hoor. Zeker weten dat hierdoor de verkopen naar ratio prima zullen zijn.

    Maar het grote probleem is het gebrek aan rekenkracht. Er is zeker wel bekend wat er in de Switch voor hardware zit en dat is de Tegra X1 chipset. Deze is helaas niet krachtig genoeg om de huidige multiplatform toppers aan te kunnen in de huidige vorm. Dit zou eventueel wel kunnen als je een game flink gaat downgraden, functionaliteit weg gaat laten en dus uiteindelijk een veel mindere game krijgt.

    Zoals “Patriotic Pepe” al zegt is het gebrek aan “third party games”, en nee Tom ik doel niet op games die speciaal voor de switch ontwikkeld worden door third party ontwikkelaars, funest voor de levensduur van deze console. Waar ik op doel zijn games als Call of Duty, Battlefield, Ghost Recon etc…

    Met iets meer rekenkracht was dit gewoon mogelijk geweest en had je naast al deze games ook de unieke ervaring van de switch en haar first party games gehad. Dan was het een console geweest om serieus rekening mee te houden, iets waar investeerders in eerste instantie ook vanuit gingen. Dat is ook waarom bij de onthulling de koers van Nintendo daalde en niet zoals logisch zou zijn, ging stijgen.

    Zeg ik hiermee dat de console eigenlijk bij voorbaat geflopt is door het gebrek aan rekenkracht en daardoor het ontbreken van third party games waar het gross van de huidige gamers om schreeuwt? Ja.

  9.   
    Neolite's avatar

    Patriotic Pepe schreef, "Vind het wel een beetje apart dat jullie Neolite woorden in de mond leggen, volgens mij was zijn onderbouwing niet ‘De switch is een flop want het is geen pc’. Zijn persoonlijke voorkeur voor pc games wordt er dan bijgehaald terwijl dat er helemaal niet toe doet."

    Correct, pure rekenkracht staat los van het hele “het moet een pc zijn” gebeuren.

    Patriotic Pepe schreef, "Ik denk zelf ook dat de Switch door de zwakkere (mobiele) hardware minder aantrekkelijk is voor third party ontwikkelaars, net als de Wii U. Het is Nintendo te prijzen dat ze voor een andere aanpak kiezen dan hun concurrenten, maar dat heeft ook zo zijn nadelen, is gewoon een feit. "

    Ik zei destijds precies hetzelfde over de Wii U, enorm veel mensen die het er om voor ons wel bekende redenen niet mee eens waren.

  10.   
    Flapjack's avatar

    het is niet zo zeer dat het een pc moet zijn, maar third party ontwikkelaars en met name de grote uitgevers er achter, willen veel en vlot geld zien. iets waar microsoft en sony veel beter op inspringen gezien hun ervaringen met de pc wereld. de community is veel groter en dus aantrekkelijker. dat wil nog niet zeggen dat de switch als console geflopt is. enerzijds is er weinig externe support maar anderzijds weet nintendo (op een aantal handhelds na) altijd een authentieke game console te fabriceren. mijn conclusie: economische flop? zeker. harde kern flop? absoluut niet. maar ik denk dat de economische kant toch zwaarder weegt om de simpele reden: het ding kost geld, en zonder een meerderheid in support is dat geld weg gegooid. flop? nee. een hit? ook niet.

  11.   
    Sixty's avatar

    het is op dit moment veel te vroeg om te weten of de switch een flop is, kijk over een jaar er nog eens naar.

    ik heb op dit moment al een lijstje met games die ik wil hebben voor de switch, Has Been Heroes is er een van, en dit is anders dan de andere consoles, ik speel voornamelijk op mijn PS4 omdat ik niet elk jaar 500 euro in een pc wil stoppen om de nieuweste games te spelen die ook op console uitkomen. De switch is lekker anders en daar koop ik altijd de Nintendo games voor.

    Stelling: tweede hands Switch games gaat niemand kopen omdat ze bang zijn dat de vorige eigenaar eraan heeft gelikt.

  12.   
    Crazysamuel's avatar

    Ik ben het totaal niet met de stelling eens dit omdat je de stwitch niet kan vergelijken met een pc
    oke mogelijk gebruik van een nvidia chip die te vergelijken is met een 1080serie chip is leuk maar boeit mij niet zo veel

    Ik heb altijd gezegd nintendo is nintendo je hebt er wat mee of niet.
    Ik ga zeker een switch kopen maar nog niet nu en vooral met maar een had vol titels.

    Ten 2e third party games die zullen wel komen maar dat zijn meer à la rayman games
    is leuk om tijd mee te verdrijven maar maar ik koop alleen een switch voor first party games

    Wil ik een battlefield op de switch nee wil ik een cod op de switch nee ik hoop meer op een witcher
    of heel misschien een mass effect en misschien over een paar jaar weer een nieuw zelda who knows maar third party niet echt, is leuk dat fifa naar switch komt maar is het een meerwaarde voor mij nee niet echt.

    en mensen moeten stoppen met vergelijken ps4 & xbox die concureren elkaar wel nintendo is een andere tak opzich en pc is weer een andere tak maar een ps4 ga je ook niet vergelijken met een pc waarop 2 1080 op sli draaien.

    Ik ben wel positief ingesteld en ze draaien nu al beter dan de de eerste wii dus zo slecht gaat het niet

  13.   
    mattioza's avatar

    Ik ben het wel grotendeels eens met de stelling… zeker wat de kracht en het third party verhaal betreft. Dit ligt duidelijk in de lijn van de Wii U. En nee er geen Battlefield op kunnen. Maar bij de Wii U heb je nu dat zelfs de kleinste indie games maanden lang met de handen in het haar zitten en uiteindelijk toch maar de handdoek in de ring gooien voor een Wii U-release. Third party ontwikkelaars die enkel voor het Nintendo platform releasen is ook een utopie, ze kunnen anders uitkomen voor de 3 platformen PS4, Xbox One en PC. Dus is de Switch een flop? Nee, maar je moet de afweging maken of die paar (prima) door Nintendo gemaakte games voldoende zijn om er een aparte console voor te kopen.

    Nieuwe stelling: kleinere games hebben steeds meer crowdfunding nodig om nog te kunnen concurreren (qua niveau) met de triple A games.

  14.   
    Papachico's avatar

    Crazysamuel schreef, "Ik ben het totaal niet met de stelling eens dit omdat je de stwitch niet kan vergelijken met een pc"

    Daar gaat het bij Neolite ook niet om. Next!

    Crazysamuel schreef, "Wil ik een battlefield op de switch nee wil ik een cod op de switch nee ik hoop meer op een witcher of heel misschien een mass effect en misschien over een paar jaar weer een nieuw zelda who knows maar third party niet echt, is leuk dat fifa naar switch komt maar is het een meerwaarde voor mij nee niet echt."

    Kan dit apparaatje The Witcher uberhaupt wel aan dan? Zowel grafisch als rekenkracht.

    Crazysamuel schreef, "Ik ben wel positief ingesteld en ze draaien nu al beter dan de de eerste wii dus zo slecht gaat het niet."

    Dat komt echt 100% door de nieuwe Zelda. De rest van games zijn te suf voor woorden maar dat is mijn mening. Voorlopig zullen enkel Zelda en Mario de boeiende spellen zijn op de Switch, dat bij Nintendo altijd al zo is geweest.

  15.   
    3333/3333's avatar

    Dat is humor ja, zeggen dat rekenkracht je geen flikker boeit maar dan wel graag The Witcher willen kunnen spelen op een handheld. Op Crysis na, dé franchise die er bekend om staat dat de games iedere generatie het uiterste van de hardware vergen.

  16.   
    Thijs.'s avatar

    Het hacken in e-sport games zou strafbaar moeten worden

  17.   
    Neolite's avatar

    Crazysamuel schreef, "Ik ben het totaal niet met de stelling eens dit omdat je de stwitch niet kan vergelijken met een pc
    oke mogelijk gebruik van een nvidia chip die te vergelijken is met een 1080serie chip is leuk maar boeit mij niet zo veel"

    Waar vergelijk ik de Switch met de pc? Ik blijf daar juist heel erg ver bij weg.

    Crazysamuel schreef, "Ik heb altijd gezegd nintendo is nintendo je hebt er wat mee of niet.
    Ik ga zeker een switch kopen maar nog niet nu en vooral met maar een had vol titels.
    Ten 2e third party games die zullen wel komen maar dat zijn meer à la rayman games
    is leuk om tijd mee te verdrijven maar maar ik koop alleen een switch voor first party games
    Wil ik een battlefield op de switch nee wil ik een cod op de switch nee ik hoop meer op een witcher
    of heel misschien een mass effect en misschien over een paar jaar weer een nieuw zelda who knows maar third party niet echt, is leuk dat fifa naar switch komt maar is het een meerwaarde voor mij nee niet echt."

    Aan de ene kant heb je eigenlijk geen behoefte aan third party games, maar toch wil je wel Rayman, The Witcher en Mass Effect….

    Crazysamuel schreef, "en mensen moeten stoppen met vergelijken ps4 & xbox die concureren elkaar wel nintendo is een andere tak opzich en pc is weer een andere tak maar een ps4 ga je ook niet vergelijken met een pc waarop 2 1080 op sli draaien.
    Ik ben wel positief ingesteld en ze draaien nu al beter dan de de eerste wii dus zo slecht gaat het niet"

    Jazeker vergelijken we de Switch met andere consoles. Je gaat toch ook niet zeggen dat je alle auto’s met elkaar mag vergelijken maar de Tesla die mag niet hoor want dat is een tak op zich.

  18.   
    ProChiefAnton's avatar

    ik vind het jammer dat je de switch niet zoaks bij de wii/wii u echt met je familie goede spellen kon samen spellen.

  19.   
    King Bowser's avatar

    HKS FTW!!!