De Switch heeft een aantal kinderziektes; sommige problemen te verhelpen

Zoals tegenwoordig gebruikelijk is heeft ook de Nintendo Switch wat problemen bij launch. De console is nu een aantal dagen uit en wereldwijd zijn er verschillende issues met het apparaat gevonden zoals dode pixels, problemen met het scherm en de Joy-Con. Er is hoop, want voor sommige problemen is er een simpele oplossing.

Het scherm van de Nintendo Switch zou volgens een aantal Reddit gebruikers wel eens oranje worden en gaan flikkeren. Dit probleem is makkelijk te verhelpen door de console opnieuw op te starten. Verder zou het scherm makkelijk beschadigen en zelfs beschadigd kunnen worden bij het insteken van de Joy-Con. Ook zou de Switch nog wel eens geleverd worden met dode pixels op het scherm en is er één persoon die beweert dat zijn Switch permanent vast zit in een blauw scherm.


Ook met de Joy-Con zijn verschillende issues te vinden. De Joy-Con zou namelijk wel eens de verbinding met de Switch verliezen. Een onderzoek van de Digital Foundry laat blijken dat de linker Joy-Con aanzienlijk zwakker is in het onderhouden van een verbinding dan de rechter Joy-Con. De Joy-Con zou soms ook valse signalen naar de Switch sturen waardoor personages bewegingen maken waarvoor nooit een commando gegeven is. Volgens Nintendo kunnen de problemen veroorzaakt worden door signalen van andere apparaten in het huis zoals de magnetron, telefoon of zelfs een aquarium. Nintendo raadt daarom aan de Joy-Con aan de Switch aan te sluiten tijdens een systeem-update en zoveel mogelijk storing met andere apparaten te vermijden.

De launch van de Nintendo Switch is een succesvolle maar hobbelige ervaring. Ondanks de belofte van Nintendo heeft niet iedereen heeft een Nintendo Switch kunnen bemachtigen bij launch door een tekort aan beschikbare consoles. De problemen met de Nintendo Switch doen sterk denken aan de launch van bijvoorbeeld de PlayStation 4 Pro of de Xbox One. Gelukkig leven we in een tijdperk waarin de meeste issues met een nieuwe update op te lossen zijn.

  1.   
    wesvampire's avatar

    gelukkig enkel lichte haperingen mogen ervaren met inderdaad de linker joycon. maar niets storends

  2.   
    Kauwgom's avatar

    Ik heb nergens last van gehad gelukkig!

  3.   
    JustB's avatar

    Zo heeft elke console wel wat bij de launch….Ik had bij mijn PS4 elke keer die disc eject….ook vervelend!:p

  4.   
    mmx's avatar

    Ik koop geen switch maar alle consoles die nieuw zijn kennen de kinderziektes dat is gewoon logisch en Nintendo lust zijn problemen echt wel op !

  5.   
    Brak's avatar

    Is wel te verwachten, hebben alle consoles wel

  6.   
    Mike2165's avatar

    tot nu toe nergens geen last van

  7.   
    King Bowser's avatar

    Nergens last van hier gelukkig 🙂