Overwatch-regisseur geeft toe: Bastion is te krachtig geworden

Eerder deze week verscheen een patch die Overwatch-slechterik Bastion ingrijpend veranderde. Zijn aanvallen werden zachter en over de lange afstand minder precies, maar in ruil daarvoor werd de robot sterker en sneller. Veel spelers klagen nu dat Bastion hierdoor vrijwel onverslaanbaar is geworden en Overwatch-regisseur Jeff Kaplan geeft hen gelijk.

Kaplan benadrukte dat dit zijn eigen mening is, die niet per se gereflecteerd wordt door de rest van Blizzard. Hij schreef:

Over the past few nights I’ve played with, as and against Bastion. My perception is that he is a little too powerful right now.

In particular, in one match I was playing Bastion and the enemy Tracer was trying to hunt me down. The Tracer player was clearly a better player than I am – a very skilled individual. I relied heavily on my self-heal and the Tracer could not finish me off. But I was able to kill Tracer in Recon mode almost through attrition. This part felt wrong to me.

Naar aanleiding van de commotie heeft Blizzard besloten om de statistieken van Bastion iets aan te passen. Zo is zijn Ironclad-bescherming van 35 afgenomen naar 20. Voor het volledige forumbericht van Kaplan kun je terecht op Battle.net.

  1.   
    madda's avatar

    vind het vooral vervelend dat hij nu kan lopen en healen tegelijk 😡

  2.   
    Mattiees's avatar

    lopen en healen tegelijk is top, alsmede dat reckon mode nu gewoon goed is om in te zijn. Echter hadden ze turretconfig meer moeten aanpassen want hij is nu haast onverslaanbaar als je een goede healer erop zet.

  3.   
    RemcoS81's avatar

    Eigenlijk is het met Bastion nooit goed. Eerst was ie altijd al waardeloos bevonden voor een team en nou is ie weer te krachtig, terwijl er niet zo extreem veel getweaked is aan ‘m. Typisch zeikers die vinden dat deze personage uit de game verbannen moet worden.

  4.   
    Neolite's avatar

    Je hebt altijd hero’s die in eerste instantie sterker zijn dan andere hero’s omdat learning curve lager ligt. Dit zorgt er voor dat het lijkt alsof ze sterker zijn, terwijl een goede speler juist zal merken dat dit niet het geval is.

    Daarnaast heb je ook nog eens hero’s die nooit goed zullen zijn, of ze zijn te sterk, of ze zijn te zwak. Dat is iets dat je niet op gaat lossen door simpel dingen te nerfen. Die zul je fundamenteel moeten veranderen met andere abilities.