Ruilen in Pokémon GO komt eraan; het perfectioneren van de service is lastig

Sinds de launch van Pokémon GO is één van de grote wensen van spelers om Pokémon te kunnen ruilen. Niantic heeft er nooit een geheim van gemaakt dat die plannen in ontwikkeling zijn, maar nu is er een officieel statement. Niantic heeft nog steeds plannen om het ruilen in Pokémon GO toe te voegen maar het wordt een lastige klus om de juiste balans te vinden.

Het probleem ligt volgens Niantic bij de gedachte achter Pokémon GO. Het spel is ontworpen om spelers erop uit te laten gaan en zelf Pokémon te ontdekken. Het zou volgens Niantic niet zo moeten zijn dat Pokémon ineens van over de andere kant van de wereld geplukt kunnen worden. Er moet dus een straal komen waarin spelers kunnen ruilen, maar om dit uit te voeren is een hels karwei. Ook al is Pokémon GO al een geruime tijd uit zonder de ruilfunctie is het spel wel immens populair. Eerder kwam het nieuws naar buiten dat de game al meer dan 650 miljoen keer gedownload is. De update met de ruilfunctie staat wel nog in de planning voor dit jaar.

 1.   
  IMarks's avatar

  Een gts systeem lijkt mij veel beter imo, desnoods met een dagelijks limiet. Als je in een regio kan ruilen zul je alsnog met dezelfde pokemon blijven zitten.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Laat gewoon iedereen ruilen met de hele wereld, zo heb je tenminste nog een kans om een regio exclusieve te krijgen zonder dure vakantie te boeken.

 3.   
  Bram_M99's avatar

  Nu al?