Save files op een Nintendo Switch kunnen niet overgezet worden naar andere Switch

Vandaag is de grote dag voor Nintendo, want het is de launchdag van de Nintendo Switch en onder andere The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Mocht je het apparaat in huis halen, een game spelen en je save files over willen zetten naar een Switch elders, dan kom je van een koude kermis thuis.

Je kunt namelijk helemaal niets met je opslagbestanden, buiten deze verwijderen. Het is dus niet mogelijk de bestanden op een andere Nintendo Switch te zetten of te back-uppen op een SD-kaart. Bovendien is er geen cloud save feature en Nintendo heeft hier ook nog niets over gemeld. Save files blijven vooralsnog op je Switch staan en worden niet eens op de cartridge van een game geplaatst.

Multiple reports have confirmed that you can’t bring your save files to another Switch console, or even back them up to an SD card. There’s no cloud save feature, and Nintendo hasn’t announced any on the way, so your saves are stuck on the same console you start the game on for now. Interestingly, game cartridges do not store save files.
Het opnieuw downloaden van games op andere Switch-consoles is wel mogelijk, maar ook hier geldt dat je jouw save files niet meeneemt. Features die onlangs wel zijn toegevoegd aan de console zijn onder andere friend codes en support voor SD-kaarten.

Wij komen heel snel met de review van de Nintendo Switch, maar voor nu kun je onze review van The Legend of Zelda: Breath of the Wild checken!

  1.   
    Neolite's avatar

    Dit is toch wel ronduit waardeloos en belachelijk te noemen? Ik snap dat je een switch mee kunt nemen naar een vriend en hem dan daar kunt gebruiken maar zoiets simpels als je save games via een cloud dienst meenemen naar een ander of deze op een kaartje kunnen zetten is er niet bij? Absolute misser aan de kant van Nintendo.

  2.   
    Kauwgom's avatar

    Voor mij geen enkel probleem!

  3.   
    wesvampire's avatar

    euh 1 switch is al duur genoeg?

  4.   
    ronineter's avatar

    En als de Nintendo switch een soort van red ring of dead krijgt is iedereen dus nog meer genaaid. Of je console vervangen wordt door de klanten support als er een technisch mankement aan zit.

  5.   
    RiiLaKuma's avatar

    Met genoeg kritiek komt het vast wel in een systeem-update.

  6.   
    JustB's avatar

    Komt voor mij niet vaak voor dat ik saves over zou moeten zetten….so no problemo for me:p

  7.   
    PaNNa's avatar

    How lame

  8.   
    JOUK€'s avatar

    Erg jammer….maar als er inderaad genoeg mensen over zeiken, komt er vast een updateje! 😉

  9.   
    LorenzoLegendz's avatar

    Ik blijf nog effe met mn Wii U dan.

  10.   
    Hel1's avatar

    Heb sowieso eerst nog mijn Wii U , maar vind het niet een heel erg probleem ofzo.

  11.   
    Brak's avatar

    Kan lastig zijn wanneer ze met een betere versie komen, hopelijk is het dan wel toegevoegd met een update

  12.   
    King Bowser's avatar

    Ik heb toch geen vrienden met een Switch. Eigenlijk heb ik niet eens vrienden, dus ben ik gauw klaar.