Horizon: Zero Dawn performance patch doet minder dan je denkt

Morgen verschijnt Horizon: Zero Dawn, maar Guerrilla Games heeft al een day-one patch uitgebracht die de performance op de PlayStation 4 Pro verbetert. Tenminste, met de toegevoegde modus kunnen spelers zowel de resolutie of de performance aanpassen. Echter, Digital Foundry belicht dat de patch niet helemaal doet wat men verwacht had.

Uit de tests bleek dat de framerate nimmer verandert en zelfs na het sleutelen met de performance modus nooit hoger werd. Guerrilla heeft nooit bevestigd dat dit onderdeel unlocked zou worden, maar mensen verwachtten het eerder.

When activating performance mode, the resolution maxes out at 1080p, freeing up more GPU room to allow the frame-rate to be as smooth as possible. The site reports that although frame-rates are now smoother in some instances, it’s barely noticeable thanks to the game’s already solid 30fps performance.
Als de modus geactiveerd is, staat de resolutie vast op 1080p waarbij er meer ruimte is voor de GPU om de framerate zo stabiel mogelijk te houden. Toch blijken de verschillen nihil, omdat Horizon: Zero Dawn al op een solide 30fps draait. Op 4K televisies zal de game er door deze feature slechter uitzien doordat SSAA wordt uitgeschakeld. Digital Foundry adviseert dan ook niet te sleutelen aan de performance, want de standaard presentatie is goed zoals hij is.

Horizon: Zero Dawn verschijnt morgen exclusief voor de PlayStation 4. Voor ons oordeel lees je hier de review!

  1.   
    tranceguy's avatar

    Denk niet echt dat de game er op een 4K TV slechter uit gaat zien hoor, lijkt me sterk.. En dan nog zal het relatief zijn… De update fixt wel wat kleine 1minor “probleempjes” en dat was wel aangegeven. Maar de update weeg niet zoveel en das een goed teken… Daaraan kun je dus zien dat ze hun werk goed hebben gedaan…
    Dit is echt tof nieuws.. Want je ziet dat een goede game afleveren op day one zonder al teveel problemen en dan zo’n grote game dat dat dus wel degelijk kan… En dat Rockstar niet de enige is die dit goed voor elkaar geeft,maar GG staat bij mij dan ook hoog aangeschreven. Ze zijn niet voor niks een van de beste 1st party devs van Sony…