Scammers doen zich voor als Razer; versturen malware met sponsorbeloftes

De belofte van een sponsorschap kan als beginnende streamer de eerste stap naar internetberoemdheid betekenen. Het feit dat een groot bedrijf zijn producten aan jouw naam en content wil binden; er zijn duizenden Twitch broadcasters die er een moord voor zouden doen. En juist op die droom speelt een nieuwe trend binnen de scam-wereld in…

Onder een nep-account dat vanuit Razer verstuurd lijkt te worden, krijgen verschillende streamers nu mailtjes over een zogenaamd sponsorship. Door een vragenlijst in te vullen, kom je in aanmerking voor een gratis pakket met een handvol benodigde apparatuur van Razer. En dan voel je het al aankomen: door te klikken op de link naar de vragenlijst, wordt verschillende malafide software op je computer geplempt.


Ben je zelf dus een beginnend streamer, trap dan vooral niet in dit soort scam-praktijken. De legitimiteit van dit soort mails is makkelijk te herkennen aan de afzender. Een bedrijf als Razer verstuurd immers altijd mails onder een ‘@Razer’ of ‘@Razerzone’ adres, nooit onder een Gmail of Outlook account, zoals bovenstaande malware mail.

Wil je daadwerkelijk kans maken op wat Razer-producten om je stream mee uit te dossen, vergeet dan niet dat partijen als Razer daar zelf vaak een intern contactpersoon of sponsorprogramma voor opgesteld hebben. In dit geval kun je je bijvoorbeeld aanmelden op Razerzone.com/supported-streamer om kans te maken op broadcast-microfoons en webcams, zónder enige vorm van malware op te lopen.

  1.   
    PaNNa's avatar

    Stelletje no-lifers..

  2.   
    BearsRidingTanks's avatar

    Want razer gebruikt ook echt een gmail account voor dit soort zaken. Dat men hier in trapt blijft me altijd verbazen

  3.   
    Downzilla's avatar

    hey gamersnet, zou jij misschien door de stampotweken van lidl gesponsord willen worden? Het enige wat ik nodig heb zijn je bankgegevens. mvg- ceo lidl

  4.   
    Thijs.'s avatar

    Je bent sowieso een potato als je in een @gmail/@hotmail/@whatever.com trapt

  5.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    een echte email van Razer komt aan in 5 miljoen kleuren

  6.   
    Leukste's avatar

    Ik kom Harambe wreken schreef, "een echte email van Razer komt aan in 5 miljoen kleuren"

    Nou 16.8 miljoen kleuren om precieus te zijn. 😛