World of Tanks-streamer “PoShYbRiD” sterft tijdens 24-uurs benefietstream

De wereld van livestreams heeft er een opmerkelijke tragedie bij. Fervent World of Tanks-streamer Brian PoShYbRiD Vigneault is naar verluidt gestorven tijdens een 24-uur durende livestream voor het goede doel. Op zijn Twitch-kanaal organiseerde de Amerikaan op 19 februari een uitzending om geld op te halen voor de Make-A-Wish Foundation, gedurende de laatste twee uur werd de 35-jarige Vigneault onwel. Toen hij de stream even verliet om te gaan roken, kwam hij niet meer terug.

Kijkers van de stream vermoedden dat hij in slaap was gevallen en de stream was vergeten. Echter, een dag later bleek FAME, de clan waar PoShYbRiD lid van was, op Facebook te melden dat de geliefde streamer overleden was. Zijn livestream was inmiddels al offline gehaald door Twitch zelf, denkende dat de vermoeide streamer uit Virginia Beach gewoon in slaap was gevallen.


Inmiddels zijn verschillende crowdfunding-campagnes opgedoken om geld in te zamelen voor Vigneaults rouwende familieleden, waaronder zijn drie kinderen. Deze GoFundMe-link wordt nu ook doorgespeeld door de Nightbot op Vigneaults Twitch-kanaal, nu voornamelijk angstig stil. Het geautomatiseerde bericht vermeld ook dat het getroffen gezin niet wil vrijgeven hoe de streamende gezinsman is overleden.

PoShYbRiD had voor zijn overleden ruim zevenduizend Twitch-volgers. Tijdens zijn benefietstream wist de Amerikaan zijn doel van 500 dollar binnen acht uur te overschrijden.

 1.   
  mheiden21's avatar

  Jezus 35 jaar, veel te jong. Had gelezen dat het mogelijk een hart aanval de reden is.

 2.   
  PaNNa's avatar

  Erg als je zoiets moet lezen. Laat dit een les zijn voor anderen, te veel van iets is nooit goed.

 3.   
  Thijs.'s avatar

  PaNNa schreef, "Erg als je zoiets moet lezen. Laat dit een les zijn voor anderen, te veel van iets is nooit goed."

  Behalve van pizza, er is nooit teveel pizza

 4.   
  Leukste's avatar

  R.I.P. 35 jaar is veel te jong.