Bethesda werkt aan drie nieuwe titels

Wat heeft Bethesda in ontwikkeling? Dat is de vraag en zeker nu executive producer Todd Howard heeft onthuld dat men werkt aan drie, nog niet aangekondigde projecten. De mensen van Glixel vroegen Howard wat de studio naast Fallout VR en een Nintendo Switch-versie van Skyrim in de maak heeft en het antwoord was dat er maar liefst aan drie games gewerkt wordt.

De eerste is een mobiele titel, maar op dit moment gaat onze aandacht vooral uit naar de andere twee. Het gaat volgens Howard namelijk om de “klassieke” soort Bethesda-titels en zelfs van een nog grotere schaal dan het werk dat wij tot op heden konden spelen.

We’ve got a good number of projects on the go. We’re bigger now and we do want to be putting out more stuff. We have two larger projects that are more classically the scale of what we do, but even bigger. We overlap the projects so we’re working on them at the same time, but they’re staggered. I can’t talk a lot about them, but I can say that they’re bigger than anything we’ve ever done. They’re a bit different, but definitely in the wheelhouse that people are used to from us.
“In the wheelhouse that people are used to from us”, komt erop neer dat de games in het straatje passen dat gamers van Bethesda gewend zijn. De gedachten gaan uit naar een rpg van grote proporties – Elder Scrolls VI – of misschien een geheel nieuwe IP?

  1.   
    MaTriXX's avatar

    Ik hoop op een Fallout New Vegas 2.

  2.   
    Downzilla's avatar

    Ik dsnk dat een ervan sws Skyrim VI wordt

  3.   
    Turk–Life's avatar

    Ik hoop dat er meerdere games voor de VR wordt gemaakt (Ben benieuwd naar de E3). Een nieuwe Fallout game voor de VR is geweldig! Dat wordt dan zowiezo pre orderen.

  4.   
    JaslanNL's avatar

    Gokje op een nieuwe TES, de andere titel een nieuwe IP. Ze hebben het vaker geprobeerd in de afgelopen jaren waarbij Dishonored goed werd ontvangen terwijl een Hunted het niet best deed. Ik denk wel dat ze, als ze een nieuwe IP maken, weer in die richting gaan.

  5.   
    railgun's avatar

    Howard heeft gezegd dat ze bezig zijn met 7 titels, niet 3. Ze zijn bezig met 3 oude bekende titels; Skyrim/Fallout en nog een andere die ik zo even uit mijn hoofd niet weet.

    PC Gamer heeft hier Howard niet goed begrepen, IGN daarentegen heeft het interview wel goed begrepen.