PlayStation Now-ondersteuning stopt binnenkort voor PlayStation 3 en Vita

Sony heeft aangekondigd dat het vanaf 15 augustus stopt met de ondersteuning van PlayStation Now op de PlayStation 3 en Vita. Ook zal de streaming-dienst vanaf die datum niet meer werken op bepaalde tv’s. De Japanners zetten deze stap om zich meer te kunnen focussen op de PlayStation Now-ervaring op de PS4 en de pc.

Bezitters van een Sony Bravia-televisie uit 2016 hebben overigens nog meer pech: op die apparaten wordt PlayStation Now vanaf 1 april al niet meer ondersteund. Vanaf 15 augustus kun je de dienst niet meer bereiken op de volgende apparaten:

  • PlayStation 3
  • PlayStation Vita en PlayStation TV
  • Alle Sony Bravia-modellen uit 2013, 2014 en 2015
  • Alle Sony Blu-ray-spelers
  • Alle Samsung tv’s
  • Wel blijven al je savegames in de cloud bereikbaar, maar dan wél via de PlayStation 4 of de pc. Uiteraard is dit voor sommigen een reden om hun abonnement op PlayStation Now op te zeggen. Als dit het geval is, raadt Sony aan om de automatische abonnementsverlenging uit te schakelen bij je accountinstellingen.

    1.   
      tijn80's avatar

      Zal me niet verbazen als binnenkort de stekker uit dit project wordt getrokken. Is toch veel te duur voor wat je krijgt.

    2.   
      tranceguy's avatar

      Dat t stopt voor de Vita is helemaal te belachelijk voor woorden….

    3.   
      DeAdSeYe's avatar

      Als Sony meerdere betalingsmogelijkheden had toegevoegd, was Sony Now succesvoller geweest. Op dit moment kan je alleen abonneren wanneer je een credit-card hebt, en dat is zo 2002…

      Welke bedrijf doet dat nou? Ik ga echt geen credit-card gebruiken voor een abonnement. Begrijp me niet verkeerd, de officiële store bevat diverse betaalmogelijkheden, behalve Playstation Now. Daar heb je een credit-card voor nodig.

      Via Papal of zelfs iDEAL kan je tegenwoordig ook abonnementen laten lopen, daar hoef je echt geen credit-card meer voor te hebben. Die gebruik ik alleen in extreem gevallen of wanneer ik in het buitenland ben.

      Ik ben in ieder geval afgehaakt.

    4.   
      Noice!'s avatar

      Weer een prachtig Sony project dat door mismanagement de nek wordt omgedraaid. Vind je het gek dat mensen dan huiverig zijn een PSVR te kopen met zo’n track record.