Uncharted 4 gebruikte bizar geavanceerde face capture-techniek

Nolan North is al jarenlang een gevestigde naam in de game-industrie, maar verwierf vooral bekendheid als de stem van Nathan Drake. Deze onverschrokken avonturier deelt echter niet alleen zijn stem met North, want ook qua uiterlijk zijn er opvallend veel gelijkenissen. In een recent interview onthulde North dat die overeenkomsten met Uncharted 4 nog groter zijn geworden.

Ontwikkelaar Naughty Dog heeft voor Uncharted 4 namelijk Norths daadwerkelijke gezicht gebruikt:

They mapped my face for Uncharted 4. Every wrinkle is mine, just over his bone structure. That’s my face, for god’s sakes.
Hoewel het in de game-industrie al jarenlang gebruikelijk is om de gezichten van echte acteurs als inspiratie te nemen, heeft Naughty Dog voor Uncharted 4 een revolutionaire nieuwe techniek toegepast. Voorheen filmde de studio het gezicht van de acteur, en gebruikte het deze beelden vervolgens om de in-game gelijkenis met de hand kon animeren. Dankzij de nieuwe face capture-techniek is het echter mogelijk om dit gezicht in real-time te renderen.

Hoewel er helaas geen beelden zijn van Uncharted 4, wordt de technologie wel gedemonstreerd in onderstaande video van The Last of Us 2. Deze laat goed zien hoe klein de grens tussen de virtuele en echte wereld inmiddels is geworden.

 1.   
  jorisboots's avatar

  dat ziet er uit alsof je nu vrij snel een scène kan maken

 2.   
  Downzilla's avatar

  Die van Star Citizen is ook best vet.

 3.   
  tranceguy's avatar

  Diezelfde techniek hebben ze voor TLOU toch ook gebruikt? In ieder geval is het awesome. Heb van Death Stranding gezien hoe ze dat doen en weet niet of dat dezelfde of een soortgelijke techniek is maar zwaar geavanceerd maar niet minder mooi daardoor… Wat ze tegenwoordig hiermee kunnen is subliem gewoon.

 4.   
  CHILLOZZ's avatar

  damm dat reageerd gvd mooi en snel. 😀

  Moet toch wel een raar gevoel geven als je dat zelf doet en je instant je poppetje ziet bewegen.
  Het lijkt me dat met door deze technieken het nog makkelijker/sneller gaat kwa animaties te maken zoals ze het eerst deden.
  En hoe je dat nog vaker ziet met die witte bolletjes

 5.   
  CHILLOZZ's avatar

  tranceguy schreef, "Diezelfde techniek hebben ze voor TLOU toch ook gebruikt? In ieder geval is het awesome. Heb van Death Stranding gezien hoe ze dat doen en weet niet of dat dezelfde of een soortgelijke techniek is maar zwaar geavanceerd maar niet minder mooi daardoor… Wat ze tegenwoordig hiermee kunnen is subliem gewoon."

  als je het artikel nou eens GOED leest zeggen ze dat ook:
  Hoewel er helaas geen beelden zijn van Uncharted 4, wordt de technologie wel gedemonstreerd in onderstaande video van The Last of Us 2. Deze laat goed zien hoe klein de grens tussen de virtuele en echte wereld inmiddels is geworden.

 6.   
  JaslanNL's avatar

  Nu nog je oud leraar of schoonmoeder ergens heen kunnen sturen voor zo’n scan zodat ze die mooi in een killer zombie game kunnen zetten!