PlayStation 4 firmware update 4.50 brengt o.a. ondersteuning voor externe HDD’s

Vanaf vandaag is de beta-versie van firmware update 4.50 voor de PlayStation 4 beschikbaar voor de gelukkigen die uitgenodigd zijn om alvast gebruik te maken van deze testversie. Middels deze nieuwe update van het besturingssysteem geeft Sony gehoor aan een veelgevraagde wens; ondersteuning voor externe HDD’s.

Hoewel het bij de PlayStation 4 relatief eenvoudig is om de interne harde schijf te vervangen voor een nieuwe, grotere schijf, kan je je deze moeite besparen vanaf firmware update 4.50. Indien je beschikt over een externe harde schijf met USB 3.0-aansluiting kun je deze gewoon aan je PlayStation 4 aansluiten voor flink wat extra schijfruimte. Hierbij zal er ondersteuning zijn voor externe HDD’s met een maximale grootte van 8TB.

Andere nieuwe features die firmware update 4.50 zal brengen, zijn onder andere de mogelijkheid om custom wallpapers als achtergrond in te stellen, een geüpdatete versie van het Quick Menu en 3D Blu-ray-ondersteuning voor PlayStation VR.

Vooralsnog is niet bekend wanneer firmware update 4.50 voor alle PlayStation 4-bezitters wordt vrijgegeven. In de komende weken zal Sony daar meer duidelijkheid over geven.

  1.   
    mrb80's avatar

    Vette update, laat maar komen!

  2.   
    gamerfriend01's avatar

    3jaar te laat maar voor de rest alles Ok hoor 😉

  3.   
    mmx's avatar

    Handig dit is toppie 🙂

  4.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ok, hoe moet ik dat dan zien, of hoe gaat dat in zijn werk?
    Een 3D film ik VR?!? Zit je dan echt net als games in de film dat je meer ziet dan alleen de 3D effect???

  5.   
    CHILLOZZ's avatar

    he he EINDELIJK een goede firmware update

    Beide dingen zat ik enorm op te wachten.

    Want met de achtergronden man man man wat slecht dat je tot op heden nog altijd met standaard en/of die van alleen de PSN store het moet doen. PS3 had daar mooie sites voor waar je skins kon downloaden. GRATIS. en daar zaten mega vette skins tussen. INCL. dat ze icoontjes aanpassen. Beter dan dat suffe standaard meuk.

    toch wel appart dat ze dat Nu PAS toevoegen. terwijl je weet dat het op PS3 enorm veel gebruikt werd.
    PS3themes ofzoiets was die site toen. Daar kon je bij elk thema zien hoe vaak het gedownload was. En dat ware grote getallen. Dus dr zijn toch veel mensen die dat wel willen….

    Dat is/was dus ook een van de punten waar ik me nogal aan ergerde. dat old gen het wel kan en next niej. Dat gaat/ging er bij mij niet in… Maar t word nu dus geficxt of iig wallpaper.

    En externe HDD… ja daaaar maken ze blij mee. Ik wil al tijdje harde schijf verwisselen maar das nu dus niet meer nodig

  6.   
    jamrex007's avatar

    Als je een 3D bluray kijkt op Playstation VR, moet je dan ook in bezit zijn van een 3D tv?

  7.   
    tranceguy's avatar

    ”gamerfriend01″ schreef, "3jaar te laat maar voor de rest alles Ok hoor 😉 "

    Nooit te laat… Beter laat dan nooit!

  8.   
    tranceguy's avatar

    Toffe update!