Morrowind is nieuwe uitbreiding voor The Elder Scrolls Online; Collector’s Edition onderweg

De MMORPG in de uitgestrekte wereld van Tamriel wordt nog een stukje verder uitgebreid. Vanaf 6 juni aanstaande kunnen The Elder Scrolls Online-spelers hun ervaring uitbreiden met niets minder dan Morrowind, het iconische thuisoord van de Dunmer. Middels een officiële Morrowind aankondigingstrailer werd het heugelijke nieuws gisteravond onthuld.

Morrowind brengt de vulkanische Ashlands naar TESO, alsmede metropolen als Vivec City, die op dit moment in de tijdlijn nog in opbouw is. Daarnaast keren uiteraard de gigantische paddenstoelenbossen terug, die we stiekem sinds The Elder Scrolls V: Skyrim – Dragonborn toch een beetje gemist hebben.

De Morrowind-uitbreiding brengt naast de grootste nieuwe landmassa tot dusver, ook legio nieuwe gameplay voor ervaren spelers. Ruim dertig uur aan nieuwe avonturen staan voor je uitgestippeld, er is een volledig nieuwe klasse en de 4vs4vs4 PvP-modus wordt ongetwijfeld een verse uitdaging voor doorgewinterde krijgers.


Bethesda heeft bovendien aangekondigd de Morrowind uitbreiding te leveren in vier verschillende edities. De losse Standard Edition, de versimpelde Upgrade Edition, een Digital Collector’s Edition en zelfs een imposante fysieke Collector’s Edition. Bij die laatste zit aardig statig ogende Dwarven Colossus-beeldje, van zeker een centimeter of 30 groot.

Meer weten over de verschillende edities van Morrowind voor The Elder Scrolls Online? Reis dan vooral ook even af naar de officiële Pre-order FAQ. Op zoek naar meer informatie of meningen over het basisspel op zichzelf? Dan verwijzen we je graag door naar onze The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited review!

 1.   
  Amaraldane's avatar

  Nu alleen nog hopen dat ze ook nog wat merchandise ervan gaan verkopen. Me needs a Morag Tong t-shirt. Of een Hlaalu t-shirt. Of gewoon iets dat met Morrowind te maken heeft.

 2.   
  Tom's avatar

  Ik koop pas merch als ze die enorme paddenstoelen waar je in kan wonen, realiseren.

  Of skooma.

 3.   
  Pakz's avatar

  Morrowind spreekt me wel aan maar 40 euro heb ik er niet voor over. ESO is redelijk saai heb ik gemerkt. Ik merk dat ik moeite heb om zin te krijgen het spel te openen. Heb van het weekend wel een redelijk leuke tijd gehad met vissen. Verdient alleen niet veel. Hele dag gespeeld en maar een paar duizend verdiend.

  Als de uitbreiding <5 euro is over een paar jaar dan koop ik het misschien wel. De opvolger van Skyrim daar koop ik een nieuwe computer voor!

 4.   
  JaslanNL's avatar

  Mooie edities. Alleen die prijzen… DLC zou nooit duurder moeten zijn dan de basis game, anders lever je naar mijn idee geen complete game. Iets wat de afgelopen jaren vaak blijkt bij aardig wat spellen. Season passes en ultimate platinum overpowered edities. Ik snap dat dit verdienmodel beter werkt voor de ontwikkelaars, ik word er als klant alleen nogal naar van. Daarom een SO’tje naar alle games die gratis extra content aanbieden.

  En zoals mijn voorganger hierboven, wanneer de DLC naar een acceptabele prijs is afgezakt is het ’t overwegen waard. De case en extra’s zien er wel weer mooi uit!

  Edit: Ik las ergens dat het eerder een expansion is dan DLC. Als ’t goed is zit er meer dan 30+ uur aan speeltijd in. Het lijkt dus echt meer op een volwaardige uitbreiding dan gewoon DLC. In dat geval is de prijs al iets meer gerechtvaardigd.

 5.   
  Amaraldane's avatar

  Kleine opmerking ook al staat het ongeveer al in de tekst: de collector’s edition komt met Tamriel Unlimited. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je ESO er zelf ook nog bij moet kopen als je nieuw bent. Als je dan wel ESO al in je bezit hebt, kun je die altijd doorverkopen voor 10 euro of ze gratis weggeven.