Verkoopcijfers Resident Evil 7 teleurstellend

Resident Evil 7 ligt pas sinds dinsdag in de winkels, maar de game is nu al 2,5 miljoen keer verscheept. Volgens Capcom zijn al deze exemplaren inmiddels ook verkocht en een snelle rekensom leert dat Capcom nu dus een aardig bedrag op zijn rekening mag bijschrijven. Toch is de uitgever teleurgesteld.

In december sprak Capcom namelijke de hoop uit om binnen de eerste 24 uur na de release maar liefst 4 miljoen exemplaren te verkopen. Dat aantal heeft de uitgever niet weten te bereiken. Resident Evil 6 was wat dat betreft een stuk succesvoller en werd binnen dezelfde periode maar liefst 4,5 miljoen keer verscheept.

Desalniettemin heeft Resident Evil 7 een flinke hype gecreëerd. 2,5 miljoen gamers verkennen op dit moment de mysteries van de Baker-familie en reeds 7 miljoen spelers hebben de demo gedownload, zo laat Capcom weten:

With the new RE ENGINE, a proprietary game engine developed in-house for this title, Capcom has pushed hardware specifications to their limits. As a result, the title garnered attention worldwide, with the demo version exceeding 7.15 million downloads – a record for the series – and the game selling more than 2.5 million units.
Wij waren gecharmeerd van Resident Evil 7 en beoordeelden de game in onze review met een 7,7.

 1.   
  PaNNa's avatar

  Vind ik zelfs niet eens verrassend, ik ben ook teleurgesteld…

 2.   
  420blazeit's avatar

  Vreemd want dit is toch een van de betere Resident Evils, in ieder geval veel en veel beter dan 5 en 6.

 3.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Probleem met 5 was voornamelijk dat het erg kut was als je niet de game in coop speelde, 6 was idd een pure berg aids, Jammer dat ze met de nieuwe richting niet genoeg geld binnen halen.

 4.   
  mrb80's avatar

  Vreemd want het is eindelijk weer een geweldig deel en een oh zo’n vette ervaring in VR. Aanrader!

 5.   
  Heccer's avatar

  (null)

 6.   
  PaNNa's avatar

  En ook niet iedereen staat te springen om het in First person te spelen zoals ik, ik speel graag fps.. Maar geen Resident evil, geef mij maar de besturing zoals in de HD remaster en het oude concept.

 7.   
  Downzilla's avatar

  Tja als je afgelopen paar games dikke strond waren moet je niet verbaasd zijn als je nieuwe game binnen 24 uur minder verkoopt dan verwacht.

 8.   
  mmx's avatar

  Ik had zoiets al verwacht .

 9.   
  Turk–Life's avatar

  Volgend week ga ik de VR halen met RE7.

  Ik moet wel zeggen dat 6e deel 1 grote teleurstelling was. Deel 5 vond ik wel vet.

 10.   
  Prolaxx's avatar

  Verrassend haha

 11.   
  Jabberwocked's avatar

  Om heel eerlijk te zijn weet ik hoe snel Capcom games in prijs dalen. Normaal had ik em dag 1 gehaald, maar heb nu bewust gewacht tot ie afgeprijsd gaat worden (waarschijnlijk snel na ’t lezen van dit bericht)