Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Wat is… Slime Rancher? | Gameplay commentary

Na reeds verschenen indie-parels als Stardew Valley en het koddige Owlboy van een “Wat is…” te voorzien, komt Tom nu ook met een stuk gameplay commentary over Slime Rancher, een bejubelde Early Access-titel. Schattig als de pest, maar wel met een aantal kanttekeningen…

Waarom is Slime Rancher zo betoverend en wat doet precies afbreuk aan die vibe? Onze Tom legt het uit in deze nieuwe editie van “Wat is…”

 1.   
  Thijs.'s avatar

  Ik ben het helemaal met je eens Tom. Ik heb de game 2 of 3 dagen lang letterlijk kapot gespeeld. Het is allemaal heel leuk en aardig maar na een tijdje heb je het dak bereikt en dan houd het op. De game heeft potentie en ik denk dat over een X aantal updates de game zijn prijs zeker waard is.

 2.   
  Tom's avatar

  Gooi er nog een paar nieuwe area’s bij en verfijn de zaken die nu staan, dan kan Slime Rancher best een mooi spelletje worden. Voor nu is het inderdaad gewoon zo snel ‘op’.

  Gisteren bedacht ik me tijdens de stream ook gewoon dat ik de ‘world building’ vrij belabberd vind, iets wat naar mijn idee niet helemaal duidelijk is geworden in de video. Onoverzichtelijk, vooral. Maar ergens ook een beetje inspiratieloos. Schattig, maar niet baanbrekend of zo.

 3.   
  Flapjack's avatar

  ja dit is voor herhaling vatbaar tom. kan toch net ff het duwtje in de rug zijn om een game te kopen of niet. wat ik altijd waardeer van gamersnet is de eerlijkheid, positief en/of negatief. wat met sommige andere websites of youtubers altijd sponsored is. en dus betaald lovend te zijn. nu weet ik dat msi dat voor jullie is maar dan nog blijft gn zichzelf. lekker authentiek. top!

 4.   
  Tom's avatar

  Thanks, Flapjack! Goed om te horen dat de eerlijkheid wordt gewaardeerd. Zelf hoop ik altijd zo objectief mogelijk te blijven, ongeacht van de gratis producten of sponsoring van de ene of andere partij.

  *schuift beloning van Slime Ranchers concurrent aan de kant*

 5.   
  Thijs.'s avatar

  @tom ja de building is matig. Ik snap dat het een schattige game moet zijn en dat het makkelijker werkt voor de developer met vaste build spots. Maar een beetje free shit is nooit verkeerd qua building. Het lijkt me ook leuk als er meer ‘techniek’ in het bouwen komt. Bijvoorbeeld dat je via een loopband je plots automatisch kan laten verkopen of je bijvoorbeeld je voedsel automatisch kan verbouwen en in het juiste gebied dumpen. Denk alleen dat dit nooit gaat gebeuren 😥

 6.   
  Mattiees's avatar

  het was qua stream zeer kort vermakelijk. Snap zeker (mede door deze vid) wel dat er best wat te doen is en dat het ook met updates nog groter gemaakt kan worden, maar vond de game zelf niet heel interessant. De schattigheidsfactor moet een hoop voor de game gaan bereiken denk ik 😆 Zo’n early access, afhankelijk van de staat van de game, vind ik wel top om te zien. Nieuwe gameplay en andere content van deze games op de streams en hier op de site vind ik erg leuk.

 7.   
  CHILLOZZ's avatar

  mooie revieuw tom.
  Ook mooi rustig/netjes gesproken. [iets nieuws met audio?? microfoon gedaan??] lijkt alsof je nu veel scherper klinkt. helderder… iig zo is het perfect. Erg mooi en goed beschreven wat de game nu precies inhoudt.

  Ik heb de game nu 2a3x gezien tijdens je streams. Ik krijg er wel een heel hoog Nintendo gehalte/gevoel bij. Maar ondanks dit of juist mede door dit is dit wel positief.. Zo hebben de jongere kiddo’s onder ons ook mooi uitziende en leuke game. Die je je kroost gerust kunt laten spelen.

 8.   
  Tom's avatar

  Ik wil dit echter nog niet echt als een review omschrijven. Zoiets dient toch een iets hardere conclusie te hebben, nu is het vooral ‘zou kunnen zijn’. De game is immers ook nog niet af, dus een eindoordeel blijft uit. Sowieso is deze videoreeks meer een momentopname van wat ik aan het spelen ben, dan echt een koopadvies.

  En nee, de microfoon is eigenlijk tijdens alle “Wat is”-video’s hetzelfde gebleven. Zelfs de oude Sea of Thieves gameplay werd met dezelfde apparatuur opgenomen. Al tweak ik soms nog wat met de instellingen van de EQ of de compressor.

 9.   
  Zeeha's avatar

  Leuke review!