Nintendo Switch zorgt voor opvallend aantal pre-orders accessoires

De Switch moet voor Nintendo het volgende verkoopsucces gaan worden. De Japanse gigant kiest sinds jaar en dag de weg van de originaliteit en met de Nintendo Switch heeft het bedrijf wederom iets anders dan naaste concurrenten Microsoft en Sony in handen. Waar laatstgenoemden in de eerste plaats inzetten op grafisch overdonderen en pure consolepower, zet Nintendo onverminderd in op een nieuwe speelwijze. Nieuw is niet helemaal de juiste benaming, want de Switch is vooral een combinatie van bestaande elementen, zoals motion control en het gamen op een tablet.

Dat laatste zorgt voor een opvallende tendens. Het principe van de nieuwe console is natuurlijk dat deze niet veilig in de nabijheid van de tv blijft staan, maar ook mee kan om speelsessies buiten of bij vrienden voort te zetten. Uit een gesprek met Wiebe van der Werk, Marketing Manager bij Bigben Interactive, blijkt dat deze benadering zorgt voor een opvallend aantal pre-orders voor accessoires en dan met name de beschermmiddelen, zoals hoezen voor de console en screen protectors.

Nog niet eerder zagen wij zoveel pre-orders voor accessoires voor een nieuwe console. Het populairst zijn de beschermhoes in het Zelda-thema, de deluxe travel case met officiële Nintendo Switch-licentie en natuurlijk de screen protectors.

Een vergelijking met de PlayStation 4 en de Xbox One is natuurlijk niet te maken, want die consoles zijn behoorlijk honkvast. Ze hoeven eigenlijk alleen tegen eventuele huisdieren en kinderen beschermd te worden. De Switch is echter een console voor overal en het is niet gek dat toekomstige eigenaren deze niet onbeschermd willen vervoeren. Het opent een flinke markt met mogelijkheden en net als bij de 3DS is het wachten op nog meer bijkomende thema’s en speciale edities. Heb jij al een pre-order staan en zo ja, heb je daar dan ook enige vorm van bescherming bij gereserveerd?

  1.   
    CHILLOZZ's avatar

    Mooi artikel.

    En ik zou zeggen. Laat ze maar mooi enorm veel spullen ervoor maken. Hoe meer hoe beter.
    plus dan worden de prijzen van de accessoires misschien wat goedkoper als er vele makers ervan zijn.

    Ik ben zeer benieuwd wat de switch gaat doen. En zal dit ook goed in de gaten gaan/blijven houden hier op GN.