Razer vernieuwt BlackWidow toetsenbord-reeks met BlackWidow Chroma V2

Na de Razer Kraken V2 vernieuwt de Amerikaanse hardware-fabrikant nu ook de populaire reeks BlackWidow-toetsenborden. Met ingang van vandaag treedt de Razer BlackWidow Chroma V2 in de verkoop.


De verbeterde en vernieuwde variant van Razers paradepaardje gaat op de kop voor een richtprijs van 199,99 euro. Naast alle verwachte features die we vonden op eerdere BlackWidow-keyboards is deze V2-uitvoering voorzien van een nieuw uiterlijk, met een ergonomische polssteun prominent aaneengesloten. Daarnaast keert de mogelijkheid voor USB en 3.5 mm audio-jack pass through terug.

De BlackWidow Chroma V2 wordt geleverd in een handvol verschillende keyboard lay-outs, alsmede de keuze tussen Razers eigen groene of oranje/gele mechanische switches. Respectievelijk met 50 g en 45 g activeringskracht. Beide varianten zijn nu al direct te bestellen op vanuit de officiële Razer webwinkel, maar moeten deze maand ook wereldwijd in de fysieke schappen te vinden zijn.

Wij van GamersNET hopen de vernieuwde BlackWidow Chroma uiteraard een dezer dagen zelf aan de tand te mogen voelen, maar voorlopig zijn we nog even druk in de weer met het eerder onthulde toetsenbord. De Razer Ornata Chroma, een soort ‘hybride’ letterplank van dezelfde makelij. Hoe die oogt en voelt, kun je zien in onze uitgebreide Razer Ornata unboxing.

 1.   
  3333/3333's avatar

  Dat vooraanstaande letterplank paradepaardje van de Amerikaanse hardwareboer gaat wel voor flink wat over de kop!

 2.   
  Tom's avatar

  Je zou bijna per direct kunnen bevestigen dat dit wel zeker een degelijk beestje is.

 3.   
  3333/3333's avatar

  Tom schreef, "Je zou bijna per direct kunnen bevestigen dat dit wel zeker een degelijk beestje is. "

  Maar past die ook in een Playstation?

 4.   
  Tom's avatar

  Maar natuurlijk past hij in een PlayStation. Omdat Sony gewoon vet episch en awesome is.

 5.   
  3333/3333's avatar

  Ah Sony, top!

 6.   
  Flapjack's avatar

  ‘hybride’ tis mechanisch of niet, zoiets als hybride bestaat niet.

 7.   
  Tom's avatar

  Vandaar ook ‘hybride’, met de aanhalingstekens. De Ornata is een membraantoetsenbord, maar elke toets heeft wel die zogenaamde tactile feedback die direct doet denken aan een mechanische switch.

 8.   
  KeesMommaiseenbaas's avatar

  Dus eigenlijk heb je dan de teringherrie van een mechanisch toetsenbord, maar niet de voordelen van de cherry-switches. En dat alles voor een prijs waar je zeker een volwaardig mechanisch toetsenbord voor kunt kopen. Zo’n Ornata is hoe dan ook zonde van je geld.

 9.   
  Tom's avatar

  Vergeet niet dat sommige mensen de tactile feedback gewoon prettig vinden klinken/voelen, hetzelfde geldt voor de verlichting. Niet iedereen heeft dezelfde uitgesproken toetsenpalet als jij. En ja, dan zijn er bijvoorbeeld van die Spaanse bedrijven die voor dezelfde prijs een mechanisch keyboard leveren, maar goed: die vind ik persoonlijk dan weer spuuglelijk. Smaken verschillen.