Geen Netflix voor Nintendo Switch

Consoles zijn allang niet meer exclusief bedoeld om te gamen. Zowel Sony als Microsoft zet hoog in op applicaties die jouw PlayStation of Xbox transformeren tot een multimediahub voor het streamen van muziek, films en tv-series. Nintendo heeft in een interview met Kotaku echter laten weten dat we dergelijke streaming-applicaties voorlopig niet hoeven te verwachten op de Switch.

Nintendo wil naar eigen zeggen alle mankracht gebruiken om de Switch op gamegebied zo sterk mogelijk te maken. Dit houdt in dat we bij de launch geen streaming-diensten als Netflix hoeven te verwachten. Het bedrijf sluit tegelijkertijd niet uit dat deze applicaties in een toekomstige update wel toegevoegd worden:

All of our efforts have gone toward making the Nintendo Switch system an amazing dedicated video game platform, so it will not support any video-streaming services at launch. However, support for video-streaming services is being considered for a future update.
De Nintendo Switch verschijnt op 3 maart voor 309 euro.

 1.   
  sliderguy's avatar

  is ook niet nodig genoeg apparaten die netflix ondersteunen e.d

 2.   
  Tom's avatar

  Gemiste kans. Ik zie juist veel gamers hun Switch meenemen richting bed na een avondje gamen, beste manier om die sessie af te sluiten blijft gewoon een slechte serie of film. Als ’s werelds enige persoon zonder een dedicated tablet, zou de Switch hierin de ultieme uitkomst kunnen zijn.

 3.   
  jelte23's avatar

  Het komt vast snel, wel naar de switch. Want het zou een logische zet zijn. Ook zou ik het heek fijn vinden

 4.   
  mrb80's avatar

  Alle mankracht gebruiken.. voor die paar launchtitels? Ze snappen het ook nooit daar bij Nintendo. Kans is groter dat het weer een flop wordt dan dat het een succes wordt

 5.   
  3333/3333's avatar

  Netflix kijken kan inderdaad al op een smartphone/tablet, dan hoeft dat ook niet nog eens op de Switch. Daarnaast vind ik het ergens wel prijzenswaardig dat Nintendo zich als enige vooral op gaming durft te richten ipv allerlei (soms nutteloze) multimedia mogelijkheden.

 6.   
  420blazeit's avatar

  Maakt de keuze wel heel makkelijk als je voor minder, meer moet betalen vergeleken met andere consoles.

 7.   
  Papachico's avatar

  Tom schreef, "Gemiste kans. Ik zie juist veel gamers hun Switch meenemen richting bed na een avondje gamen, beste manier om die sessie af te sluiten blijft gewoon een slechte serie of film. Als ’s werelds enige persoon zonder een dedicated tablet, zou de Switch hierin de ultieme uitkomst kunnen zijn. "

  100% mee eens. Heb zelf ook geen tablet 😛

 8.   
  Kroelbeertje's avatar

  als er maar crunchyroll op komt.

 9.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Kroelbeertje schreef, "als er maar crunchyroll op komt."

  Mee eens, het zou echt gaaf zijn om op een groter scherm Cory in the house te kijken terwijl ik in bed lig