Titanfall 2-ontwikkelaar laconiek over ‘underpowered’ Nintendo Switch

Sinds de onthulling van de Nintendo Switch buitelen studio’s over elkaar heen om games voor het apparaat te onthullen. Tegelijkertijd zetten ook veel ontwikkelaars hun vraagtekens bij de console. Mohammad Alavi, de senior designer van Titanfall 2, valt duidelijk in laatstgenoemde categorie.

In een gesprek met het YouTube-kanaal Drunk Tech Review is Alavi sceptisch over Nintendo’s nieuwste console. De man is persoonlijk erg enthousiast over de Switch, maar weet naar eigen zeggen nu al dat het apparaat geen third party-ondersteuning zal krijgen omdat het te underpowered is. Op de vraag of Titanfall 2 ooit naar de Switch zal komen, reageerde Alavi dan ook laconiek:

Fuck no! No, you’re not going to be able to fit Titanfall 2 on the Nintendo Switch.
Eerder deze week gaf Gearbox al aan dat Borderlands 3 om soortgelijke redenen waarschijnlijk niet naar de Switch zal komen.

Het is dus duidelijk dat de Nintendo Switch het niet van zijn grafische kracht moet hebben. Dat het apparaat gelukkig genoeg nieuwe features biedt om daarvoor te compenseren, vertelden we in onze video preview.

  1.   
    Noice!'s avatar

    Ga maar op mijn JoyCon zitten preut.

    EDIT: er staat preut, niet Peet 😉

  2.   
    Heccer's avatar

    Ik ben Nintendo fan van kinds af aan. Maar dit is de reden dat het weer niet slaagt nieuwe titels met goeie engine kan de switch gewoon niet aan jammer weer geschoten weer mis. Haal hem even voor Zelda en Mario. En ben bang dat ie dan een stof verzamelaar word. Hopelijk een mooie Metro er bij en zelf paar games. Maar zo jammer kan wel janken.

  3.   
    Noice!'s avatar

    Heccer schreef, "Ik ben Nintendo fan van kinds af aan. Maar dit is de reden dat het weer niet slaagt nieuwe titels met goeie engine kan de switch gewoon niet aan jammer weer geschoten weer mis. Haal hem even voor Zelda en Mario. En ben bang dat ie dan een stof verzamelaar word. Hopelijk een mooie Metro er bij en zelf paar games. Maar zo jammer kan wel janken."

    Hij kan de volledige versie van UE4 en Unity gewoon draaien, dus dat is echt het probleem niet. Het is gewoon dat Nintendo consoles altijd iets hebben waardoor het moeilijker voor te ontwerpen is, in dit geval dat data goed gecomprimeerd moet worden om op een gamecard te passen (hoe groter de game, hoe duurder het spel), en kijkend naar de filesizes van PlayStation 4 games weten we dat ontwikkelaars daar niet graag moeite meer voor doen. En als je dan als ontwikkelaar toch moeite doet, dan verkoopt het naar alle waarschijnlijkheid toch slecht omdat Nintendo eigenaars verwend zijn; als je Nintendo games die specifiek gemaakt zijn voor de hardware gewend bent, dan accepteer je geen compromissen omdat andere devs slecht zijn in hun werk. Games als Mario Kart 8, Super Smash, Yoshi’s Woolly World, Wind Waker en Kirby’s Klei Avontuur (ongeveer) zijn zo ongelofelijk mooi op de Wii U, dat je je oprecht af mag vragen wat andere ontwikkelaars eigenlijk doen met de PS4 en Xbox One. Art direction > graphics, framerate daar waar nodig (Mario kart, Smash) > graphics, en nintendo beseft dit.

    Maar als je de Switch puur hardwarematig ziet is het iets wat geen enkele andere console doet. Je weet dat Nintendo z’n handheld en homeconsole activiteiten puur op de Switch zal botvieren. Ook weet je nu al dat je het eerste jaar games als Zelda BOTW, Mario Odyssey, Mario Kart 8 Deluxe, Arms, 1,2 Switch, Splatoon 2, Xenoblade 2, FIFA (full fledged), NBA 2k18, en misschien een Pokémon en Smash Dekuxe kan spelen, met games als Animal Crossing, Fire Emblem, SMT, Dragon Quests en wie weet welke van Nintendo’s 100en unieke IPs nog meer verder in de toekomst L; hoe is dat géén goed vooruitzicht?

    En als je nu ijverig wil sturen hoe klote je al die opgesomde games vindt en dat je gewoon 3rd party support wil, bespaar je de moeite aub… de Switch is simpelweg niet voor jou. Als jij CoD en BF wil kunnen spelen, zonder hier een waardeoordeel aan vast te plakken, dan moet je elders zijn. Maar als jij het helemaal ziet zitten om met maten op dezelfde bank te kunnen gamen zoals vroeger, weg bent van de eerder genoemde games en jezelf al helemaal ziet gamen op de sofa, in bed, op de pot, bij je ouders thuis, in de auto (af en toe op kijken om het verkeer te volgen, Tesla is niet aansprakelijk), in het ziekenhuis na je ongeluk, in de bus (niet in Tilburg: de kit is gonna fuck you up), in de trein, in de collegezaal, tijdens je zoontje’s zwemles, als je vrouw boodschappen doet, stiekem tijdens je vrijdagavondseks, ook stiekem tijdens seks met je vrouw, in je tuinhuisje, op het strand en veel meer, dan is de Switch echt iets voor jou!

    Nintendo is de laatste der mohikanen, een van de laatste die plezier in front and center stelt bij het creëren van hun games. Games maken die leuk zijn van 5 tot 95 is ongelofelijk moeilijk, maar Nintendo krijgt het telkens weer voor elkaar. En ik zag het laatst op een Engelstalig PS forum de waarde van Nintendo voor de gehele industrie beter uitgedrukt dan ik zelf kan doen, die PlayStation gamer zei ongeveer: “instead of spreading nasty rumours, talking down on it and hoping the Switch will fail, we should all pray to Kaz it won’t. Because the Nintendo gamer of today, is the PlayStation gamer of tomorrow”.

  4.   
    Supermanneke's avatar

    Ikan’t nie gelove skatje schreef, "

    ”Heccer” schreef, "Ik ben Nintendo fan van kinds af aan. Maar dit is de reden dat het weer niet slaagt nieuwe titels met goeie engine kan de switch gewoon niet aan jammer weer geschoten weer mis. Haal hem even voor Zelda en Mario. En ben bang dat ie dan een stof verzamelaar word. Hopelijk een mooie Metro er bij en zelf paar games. Maar zo jammer kan wel janken."

    Hij kan de volledige versie van UE4 en Unity gewoon draaien, dus dat is echt het probleem niet."

    Unity en UE4 draaien ook op android telefoons… Dat platforms door een engine supported worden wil niks zeggen over de kracht van het platform.

    Feit is dat Nintendo hardwarematig vaak achter de feiten aan loopt, maar de hardware is ook niet het verkooppunt van Nintendo. Het zijn met name de first party IPs die de verkoop stimuleren. Ik ga geen Switch kopen omdat ik Skyrim (nog eens) wil spelen. De Switch ga ik kopen voor Mario Kart, LoZ etc.

  5.   
    420blazeit's avatar

    Hahaha die Nintendo, hoe krijgen ze het voor elkaar het elke keer weer te verpesten.

  6.   
    Noice!'s avatar

    Supermanneke schreef, "

    ”Ikan’t nie gelove skatje” schreef, "[quote=”Heccer”].."

    Hij kan de volledige versie van UE4 en Unity gewoon draaien, dus dat is echt het probleem niet."

    Unity en UE4 draaien ook op android telefoons… Dat platforms door een engine supported worden wil niks zeggen over de kracht van het platform.
    Feit is dat Nintendo hardwarematig vaak achter de feiten aan loopt, maar de hardware is ook niet het verkooppunt van Nintendo. Het zijn met name de first party IPs die de verkoop stimuleren. Ik ga geen Switch kopen omdat ik Skyrim (nog eens) wil spelen. De Switch ga ik kopen voor Mario Kart, LoZ etc.[/quote]

    Niet de volledige versie.

  7.   
    JaslanNL's avatar

    420blazeit schreef, "Hahaha die Nintendo, hoe krijgen ze het voor elkaar het elke keer weer te verpesten."

    Het is maar hoe je verpesten ziet.. je kan je prima vermaken op hun consoles.

  8.   
    Heccer's avatar

    (null)

  9.   
    jelte23's avatar

    Het is helemaal niet erg dat dit soort games niet op de switch komen.
    Voor dat soort games koop je een ps4 of xbox one. Nintendo heeft zijn eigen games, zoals zelda, splatoon en mario. En voor die games koop je zo’n console.

  10.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Minder games, dus makkelijker om te kiezen wat je wil spelen! Go Nintendo!