Free-to-play online RPG Path of Exile verschijnt dit jaar op Xbox One

Ontwikkelaar Grinding Gears Games heeft zojuist bekendgemaakt hun gerenommeerde actie-RPG voor pc, Path of Exile, ook richting Xbox One te willen verschepen. Dit gratis te spelen online rollenspel is al sinds 2013 een fenomeen met tal van spelers, updates en uitbreidingen, maar moet dit jaar ook nog lanceren op Microsofts thuisconsole.

Sinds de verschijning van Path of Exile in 2013, heeft het spel een aardige achterban weten te vergaren op pc. Door de in-game economie om de verschillende items en consumables te laten draaien, krijgen gamers voordelen over online medespelers. Daarbij hanteert Grinding Gears Games wel een strikt motto aan, waarbij de actie-RPG nooit ‘pay to win’ moet worden. Alle te vinden voorwerpen moet op eerlijke (of gelukkige) wijze verdiend worden.

De ontwikkelaar claimt zelf inmiddels al een jaar lang bezig te zijn geweest met de Xbox One-port van Path of Exile. Het spel is van origine te bedienen met muis en toetsenbord, maar volgens Grinding Gears Games moet de ondersteuning van de Xbox-controller geen obstakel vormen om de game in zijn totaliteit te kunnen ervaren. Een belofte die we eerder zagen bij bijvoorbeeld de console-versies van The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited. Al waren de resultaten in dat geval enigszins betwijfelbaar.

Meer van de aangekondigde Xbox One-port zien? Bekijk dan ook de officiële Path of Exile Xbox One Announcement Trailer.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren