Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Oude Nintendo-fans komen terug voor de Switch! | Hot Koffie Show

Deze week hebben we natuurlijk veel nieuws gehad omtrent de Nintendo Switch! Marcel en Peter schuiven aan bij de Hot Koffie Show en beantwoorden daar een stelling over.

  1.   
    tranceguy's avatar

    Het is gewoon heel simpel. Ik heb een Wii U en zie niet in wat de Switch toe kan voegen… Op de Wii U zijn brute games te spelen en voor mij is het dus Switch off… En ik hoor het in mijn omgeving meer… Collega van me bijvoorbeeld koopt alleen al voor Mario Kart de Switch, tenminste dat was de bedoeling. Tot hij hoorde dat het eigenlijk niks aan meerwaarde is tov de Wii U versie. Daar slaan ze de plank al mis. Oke Super Mario Odyssey is een lichtpuntje maar die had ook gewoon op de Wii U uit kunnen komen… Nee ik zie het gewoon niet. Ik sla juist DEZE over…. Ik moet ook wel zeggen dat is meer een hardcore gamer ben maar om Mario en Zelda kan je gewoon niet heen… Dus heb gewoon een Wii en Wii U gekocht en met de nieuwe Zelda nog in aantocht voor de Wii U zie ik gewoon geen reden voor de Switch te gaan… Ik snap totaal niet dat ze deze stap genomen hebben… In mijn ogen echt de investeringskosten/tijd niet waard…. Jammer hoor want ik draag Nintendo best wel een warm hart toe maar ook zij komen niet zomaar meer weg met zomaar iets… En ik zie niet zoveel innovatie kan er niks aan doen…

  2.   
    Jigneo's avatar

    Ik denk dat het weer een flop gaat worden voor Nintendo wat erg jammer is. Het lijkt wel op een upgrade van de Wii U. Geen noemenswaardige graphics. Accuduur is ook vrij kort dus je bent altijd wel verplicht om je lader mee te nemen tenzij je een genoegen neemt met 2 uurtjes gamen..

    kijkende naar de launchgames wat erg weinig is. 1 grote naam bij launch en dan halfjaar later (hopen op geen uitstel) Mario Odyssey. En voor de rest alleen maar remakes en remasters..

    Ik zit niet bepaald nog te wachten op een Rayman Legends of een Skyrim die al tig keren geremastered zijn..

    Het is leuk dat ze hem handheld hebben gemaakt, maar weet niet of dit de gamers ook echt willen..

    Ik sla deze voorlopig even over en mischien over een jaartje als er wat meer nieuwere games zijn uitgebracht hem ga aanschaffen

  3.   
    mheiden21's avatar

    Ik blijf van Nintendo de gamecube toch een van de laatste betere consoles vinden als ik kijk naar de line-up. De Wii en variant werden al voor mij de consoles die ik niet heb gehaald. En idem gaat gebeuren met de Switch in mijn geval. Als ik onderweg wil gamen neem ik wel een DS en geen tablet alike console.

  4.   
    Noice!'s avatar

    Jigneo schreef, "Ik denk dat het weer een flop gaat worden voor Nintendo wat erg jammer is. Het lijkt wel op een upgrade van de Wii U. Geen noemenswaardige graphics. Accuduur is ook vrij kort dus je bent altijd wel verplicht om je lader mee te nemen tenzij je een genoegen neemt met 2 uurtjes gamen..
    kijkende naar de launchgames wat erg weinig is. 1 grote naam bij launch en dan halfjaar later (hopen op geen uitstel) Mario Odyssey. En voor de rest alleen maar remakes en remasters..
    Ik zit niet bepaald nog te wachten op een Rayman Legends of een Skyrim die al tig keren geremastered zijn..
    Het is leuk dat ze hem handheld hebben gemaakt, maar weet niet of dit de gamers ook echt willen..
    Ik sla deze voorlopig even over en mischien over een jaartje als er wat meer nieuwere games zijn uitgebracht hem ga aanschaffen"

    2 uur? Het wordt steeds korter! Zelda BotW kan je op een volle charge 3 uur spelen, ik mag toch hopen dat jouw enkele reis school of werk korter is. Daarnaast kan je met USB- c zo retesnel opladen dat dit echt een non- probleem is. Ik zie mensen alleen maar onzin bedenken om hem niet te hoeven kopen, terwijl het sowieso niet bij wet verplicht is om hem aan te schaffen.

    Voor de meeste lezers uit de GN doelgroep is de Switch ook helemaal niks en ze kunnen daarom beter bij hun FIFA en CoD machine blijven, daar is helemaal niks mis mee. Sowieso is de aankoop van een Switch bij launch alleen te rechtvaardigen voor échte fans; als je 8 maandjes wacht ligt er een Switch bundel voor €300 in de winkel en heb je games als Zelda, Splatoon 2, Mario Kart 8, Mario O, Xenoblade 2 en misschien die Pokémon titel. Smash komt ook met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, zoals ports van oa Bayonetta 2 ook voor de hand liggen en nu Nintendo maar 1 console heeft om voor te ontwikkelen komen er dadelijk meer must- owns dan ik geld heb.

    Voor grote 3rd party titels zoals CoD en BF moet je gewoon elders zijn, maar vergeet niet dat je met games als Monster Hunter, Dragon Quest en veel van de Prof Layton en Phoenix Wright games etc óók goede 3rd parties kan spelen, alleen van een ander soort dan de gemiddelde schreeuwerige dudebro wil proberen. Ik zie die Switch dan ook als de Vita die ik altijd wilde hebben: met directe afspeelmogelijkheid op de TV, goedkope storage, triggers, ergonomisch en al het soort games dat zowel de Wii U als de 3ds wel hadden!

  5.   
    Sixty's avatar

    het is innoverend en ik ga hem uiteindelijk halen, ik heb alle consoles/handhelds gehad op Gamecube en de eerste gameboy na. Bij de GC zat ik op mijn Playstation te spelen, later wel een aantal goede games van de GC op de Wii gespeeld. Ik wil gewoon eerst meer info over het online wat ze met VC gaan doen.

    Stelling: wat wordt nu verstaan onder een hardcore gamer of hardcore game, want een hardcore gamer die veel een spel speelt maar bijvoorbeeld niet een hardcore spel speelt en visa versa.

  6.   
    mattioza's avatar

    Voor de echte gamer zeker niet, omdat het volledig in de lijn van Wii en Wii U ligt. Het is op zich wel een leuk concept, maar voor veel mensen niet de interessantste keuze (zowel niet als eerste of tweede console). De meeste van de pure gamers zijn maar geïnteresseerd in 3 games dit jaar en dat verantwoord geen aankoop van 300 euro. Om nog maar te zwijgen over de standaard gameprijs, tal van accessoires en binnenkort ook betalen voor online te kunnen. (dat je waarschijnlijk maar bij 2 of 3 games gaat gebruiken. Dus tenzij je gewoon rijk bent, nee. 🙂