Nintendo belooft geen tekort aan Switch-consoles bij launch

Reggie Fils-Amie van Nintendo of America laat in een interview met Wired weten dat er twee miljoen Switch-consoles wereldwijd beschikbaar zijn bij launch. Volgens het Nintendo-icoon hoeven consumenten zich dus geen zorgen te maken dat ze bij launch geen Switch kunnen kopen.

In het interview laat Reggie weten dat hij kijkt naar de berichten die op het internet geplaatst worden en dat hij vermoed dat de angst van de gelimiteerde beschikbaarheid komt van de beschikbaarheid die de NES Classic had:

“What we’ve said publicly is that there will be 2 million units that will be shipped worldwide for the launch, essentially through month one. I know, because I read the boards and I read the comments, that there is concern about supply. From what I’ve read, the concern seems to stem from the lack of ability to buy NES Classic. So what I would say is this: Two million for essentially the first month is a huge number, especially when you look and see that this is not peak seasonality. This is essentially the first three weeks of March.”

Nogmaals benadrukt Reggie dat de consument die een Nintendo Switch wil hebben de mogelijkheid heeft er een te kopen:

“Our focus is making sure that the consumer who wants to buy a Nintendo Switch can buy a Nintendo Switch. That’s how we build our supply chain, that’s how we think through the amount of product that’s available. What happened with NES Classic is that was a situation where the global demand was well in excess of anything we had anticipated, and that’s what created shortages.”

Hoewel dit goed nieuws is staat de statement van Reggie haaks op de beschikbaarheid van pre-orders in Nederland. Veel websites zijn al door hun pre-orders heen waardoor de onzekerheid toeneemt en scalpers al klaar staan om toe te slaan.

 1.   
  iDraxo's avatar

  hoop het voor ze ik zal en moet er 1 bij release krijgen 😉

 2.   
  Downzilla's avatar

  hajahahahahajajaja sure.

 3.   
  CHILLOZZ's avatar

  het is ze geraden.

  @idraxo.
  Mijn tip. Doe nergens pre orderen. En kijk dags voor release waar ze hem zeker hebben en bestel dan gewoon daar. Dan weet je zeker dat je dr een hebt.

  Heb t zelf ook eens meegemaakt wat te pre orderen en dan te horen krijgen dat ze m niet hebben. Voordat ze dan een nieuwe hebben ben je al snel paar dagen/week verder. wees iig slim om nog niet te betalen. Ik doe het pre orderen niet meer.
  Dat hele idee slaat nergens op. Als je op release dan nog niet zeker bent van een examplaar. Dan vraag ik me af wat de meerwaarde ervan is.

  ik kijk altijd waar ze m gewoon hebben en dan bestellen. Bij de betere sites heb je je product dan ook gewoon binnen 24uur.

 4.   
  Leukste's avatar

  Belofte maakt schuld. 😳

 5.   
  Papachico's avatar

  Persoonlijk denk ik dat je zonder pre-order echt wel een NS kan kopen. Die angst die mensen misschien hebben over een tekort aan leveringen koop ik niet. Ja de Nes Classic verkocht beter dan verwacht, maar wat verwacht je dan? Het is nostalgie met games die nu nog steeds worden gemaakt. De NS zal best wel over de toonbank vliegen omdat ik het meer zie als een familie console waar voornamelijk ook wel jonge gamers op zitten, maar het zullen zeker geen PS4 taferelen worden. De NS is niks meer dan een fusie van de Wii en de Wii U.

 6.   
  MaTriXX's avatar

  Grijs wordt meer besteld dan de rood blauwe terwijl er schijnbaar meer rood blauwe komen dan grijze :).