Ga jij de Nintendo Switch kopen? | Poll

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke maand geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Overwatch, Uncharted 4: A Thief’s End en Pokémon GO. PlayStation VR, de Xbox One S en de NES Classic Mini. Het is maar een kleine opsomming van de games en hardware die dit jaar zijn verschenen. Volgens net iets meer dan twee derde van de GamersNET-bezoekers gaat 2016 dan ook de boeken in als een prima gamejaar. Hieronder een greep uit jullie reacties:

Carlos0_0:

Ik heb mij prima vermaakt dit jaar met Uncharted 4, Rise of the tomb raider, Ratched & clank, dus voor mij was het een prima jaartje. Sinds zondag bezig met Knack best grappig pselletje, maar ja deze is al wat langer uit.
Amaraldane:
Ik vind dit jaar niet echt geweldig. Er waren alleen maar 2 games die echt mijn aandacht trokken en die ik heb gekocht. De eerste game is Sherlock Holmes the devil’s daughter, die eigenlijk best wel tegenviel en de tweede game is Dishonored 2 wat echt een top spel is, maar de prestatieproblemen bederven helaas een groot deel van de pret.
Eon:
Imho is 2016 een super gamejaar! Xbox one S, de 4 Pro, Dishonored 2, Pokémon Go, Uncharted 4, Overwatch, Battlefield, Doom, Titanfall 2, the Division, de vele updates voor GTA Online, Xenoverse 2, Clash Royale, Dead Rising 4 en zo kan ik nog wel even doorgaan….
Ik kijk uit naar 2017 en ben heel benieuwd naar de Scorpio en hoe VR verder gaat uitpakken

Nieuwe stelling
Sinds het onthullingsevenement op 13 januari is de Nintendo Switch niet meer uit het nieuws te slaan. Van titels als Splatoon 2, The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey wordt menig Nintendo-fan wat warmer van binnen. Nu ook de prijs (circa 329 euro) en releasedatum (3 maart 2017) van de Switch bekend zijn, zijn wij benieuwd of jullie van plan zijn om Nintendo’s nieuwe console in huis te halen. De nieuwe stelling luidt dan ook als volgt:

Ga jij de Nintendo Switch kopen?

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  iDraxo's avatar

  Ga ik hem kopen? Ja zeker, niet omdat het er alleen mooi uit ziet het is ook een soort gaming tablet en je kan hem aan je TV verbinden ! HOE VET IS DAT!? natuurlijk doe ik het ook om die echte nintendo games tespelen zoals Mario Kart Delux en Legend Of Zelda. Skyrim lijkt me ook echt een geweldig game.
  zelf vind ik hem wel iets teduur. 350 maar misschien is dat het ook waard.
  Eind maart ga ik hem halen dan zou ik er vast ook nog een mening erbij zetten 🙂

 2.   
  JaslanNL's avatar

  Misschien niet meteen wanneer hij uitkomt, maar hij gaat er zeker komen. Elke keer weet Nintendo een console neer te zetten waar ’t spelen (of in ieder geval onderdelen daarvan) je leven bij blijven. Iedereen die er op gespeeld heeft, heeft nostalgische herinneringen aan de NES, Gameboy, N64, GameCube enz. Als we over 20 jaar terugdenken aan de Switch denk ik dat er wederom mooie herinneringen aan gekoppeld zijn. En dat eerste half jaartje wat minder games? ben je al lang vergeten door de goede games die er na kwamen (positief vooruitdenken ;)).

 3.   
  noah81's avatar

  Eind dit jaar met de kerst haal ik hem, gelijk Mario erbij 🙂

 4.   
  mmx's avatar

  Nee ik koop hem niet en dat staat vast .

 5.   
  J.W.'s avatar

  Zeker ga ik hem kopen. Wacht wel tot Mario uit is, maar komen gaat hij er absoluut. Wordt weer een nieuwe stap/beleving met Nintendo.

 6.   
  NietNickMeneer's avatar

  Waarschijnlijk ga ik hem niet kopen omdat ik toch wel een keertje een pc wil kopen en dat dat meer prioriteit heeft dan een switch.

 7.   
  Throbert's avatar

  Nee

 8.   
  jpbosch's avatar

  De hardware en dan met name de fps drops tot onder 30 schrikken mij anno 2017 dusdanig af dat ik deze voorlopig links laat liggen.
  Dat, maar ook het matige aanbod aan games waarbij Zelda en Xenoblade 2 (niet eens bij release als ik het goed heb?) imo de enige interessante titels zijn.

 9.   
  supergido's avatar

  Natuurlijk niet, Kan dat ding wel arma aan? #PCMASTERRACE

 10.   
  tijn80's avatar

  Nee. Ik vind het wel heel jammer dat ik de nieuwe Zelda niet zal kunnen spelen, maar dat is imho de enige game op de Switch die de moeite waard is. Alle 3th party games kan ik ook op mijn PS4 of XBONE spelen.

 11.   
  Kamelot2's avatar

  Een misschien. Eerst kijken of er nog wat leuke games uit komen voor de Switch. Tot nu toe staat er niet echt veel tussen.

 12.   
  FartingPig's avatar

  Hangt ervan af hoeveel vrienden van mij hem kopen, want met random mensjes vind ik maar niks.

 13.   
  Papachico's avatar

  ”tijn80″ schreef, "Nee. Ik vind het wel heel jammer dat ik de nieuwe Zelda niet zal kunnen spelen, maar dat is imho de enige game op de Switch die de moeite waard is. Alle 3th party games kan ik ook op mijn PS4 of XBONE spelen.
  "

  Dit wel eigenlijk. Zelda en heel misschien de nieuwe Mario zijn de enige boeiende spellen om te spelen. Deze gedachte had ik ook bij de Wii en de Wii U. Tevens loopt Nintendo qua hardware gewoon achter. Ik wil zoooo graag de nieuwe Zelda spelen omdat ik een Zelda liefhebber ben, maar om daar een console voor te kopen… nope.

 14.   
  ScorpionNL's avatar

  Nee. Ik was niet van plan een console te kopen met maar drie games die ik interessant vind.
  3th party games speel ik liever op mijn X1.

 15.   
  MaTriXX's avatar

  Ja ik ga de nieuwe Nintendo kopen en het is heel simpel, niet omdat het moet maar omdat het kan.

  Ik ga zeker geen resolutie vergelijken tussen de huidige console`s die er zijn en ook geen vergelijkingen doen met de Wii-U, Nintendo staat voor mij net als elk ander platform console dus ja ook de Xbox en de Playstation voor een los apparaat met elk zijn eigen unieke games en die unieke games liggen bij Nintendo voor mij iets hoger dan op een ander platform.

 16.   
  3333/3333's avatar

  jpbosch schreef, "De hardware en dan met name de fps drops tot onder 30 schrikken mij anno 2017 dusdanig af dat ik deze voorlopig links laat liggen."

  Kan je beter alle consoles links laten liggen.

 17.   
  Mattiees's avatar

  ik neem de switch zeer zeker in overweging. Zal zeker niet bij launch kopen maar als de reviews lovend blijven denk ik er serieus over na. De vorm van console en handheld is echt top en ookal zijn er misschien geen 20 titels die je perse wilt hebben, een begin van 3 is toch al zeer behoorlijk zou ik zeggen. Het is niet dat ik op pc nou 20 verschillende games speel (waar haal je de tijd vandaan xd)

 18.   
  Kardinalus's avatar

  Gegarandeerd! Vriendin is helemaal weg van Splatoon en Mario. En ik wil de nieuwe Zelda en Pokemon(die er volgens de geruchten op komt. Is dus een must buy(Door m’n vriendin sowieso).

 19.   
  Puddingboom's avatar

  Ik ben nog flink aan het twijfelen. Ik koop hem in ieder geval niet direct. Het is gewoon gemakkelijk om een console te hebben staan naast je desktop. Ik plof toch sneller neer op de bank om even te relaxen dan op mijn bureaustoel. PS3 ligt hier momenteel te verstoffen en vond de ps4/xbox one het nooit waard om te kopen. De switch is natuurlijk een heel ander concept wat echt leuk is om ernaast te hebben. Samen met je vrienden (Ebay) on the go een spel spelen is natuurlijk super gaaf. Niet te vergeten… FUCKING SKYRIM ONDERWEG!

 20.   
  Amaraldane's avatar

  Nee, pure geldverspilling. Ik heb geen zin om om de zoveel jaar 300-400 euro neer te leggen voor de nieuwe versie van de Switch. Ik twijfel er niet aan dat het in het begin wel iets leuks gaat zijn, maar uiteindelijk gaan er enkel nog kleuterspelletjes voor uitkomen en zal het wegrotten in mijn kast, zoals de Wii.

 21.   
  Batman360x's avatar

  Neen … ik heb zoiets van ‘weer’ iets om achteraf in de kast te laten staan … dan pas ik … Ik geloof er niet echt in. Tijd zal het uitwijzen…. De prijs … persoonlijk veel te duur.

 22.   
  mattioza's avatar

  Nee ik pas sowieso, Switch ligt in de lijn van de Wii U. Het zou bij mij als 2de console zijn maar dan is 1) 300 euro al te veel voor 2 of 3 games per jaar op te pakken (denk aan Zelda en Mario) en 2) de echte topgames zakken zo goed als nooit in prijs waardoor je ze gewoon aan volle pot mag aankopen, bij PS4/Xbox One kan je na een (half) jaar al toppers oppakken voor 20 euro. En 3) third party ontwikkelaars/uitgevers zullen weer niet geïnteresseerd zijn om hun game (exclusief) uit te brengen op Switch wegens kan al niet mee qua kracht met deze generatie, laat staan als de Scorpio er is. 🙄

 23.   
  venom23456's avatar

  nintendo is voor mij de console met nog echt onderscheidende exclusieve games. oa mario zelda. ps4 en x1 heb ik daarom overgeslagen. de overige gezamelijke games speel ik wel op mn pc welke het op kwaliteit toch altijd wint van alle 3 de consoles. echter ben ik wel bang dat als de games voor de wii u en switch uitkomen (zoals zelda) de switch weinig toegevoegde waarde zal hebben voor mij.

 24.   
  madda's avatar

  Heb de switch in preorder staan, samen met de limited edition van Zelda 🙂

 25.   
  Flapjack's avatar

  neen. mits 3rd partys het dit keer wel echt waard maken. maar dat is een poos geleden voor nintendo

 26.   
  Nuffsaid's avatar

  (null)

 27.   
  GrijzeVos's avatar

  Als Mario er is dan wel maar anders is er maar wenig reden denk ik zo. Speel Zelda wel op de Wii U