Dock van Nintendo Switch blijkt bijzonder leeg; ondersteunt wel aardige kabelmanagement

Wie had gehoopt dat het thuisstation voor de Nintendo Switch over allerhande nieuwe rekenkracht beschikte, komt wellicht van een koude kermis thuis. Het zogenaamde dock voor de Switch laadt het tablet op, voorziet in drie USB 3.0-poorten en de mogelijkheid om een televisie met HDMI aan te sluiten. Meer niet. Maar met al die bespaarde ruimte, maakt de Switch het wel weer mogelijk je kabelmanagement iets beter onder de knie te krijgen.


Deze productfoto toont onder meer de mogelijkheid om extra apparaten of harde schijven aan te sluiten en de kabels netjes weg te werken, maar het zal ongetwijfeld niet iedereen tevreden stellen. Op het internet wordt nogal eens geklaagd over het ontbreken van een vaste LAN-poort voor een snellere internetverbinding, een stapje terug van de Wii U.

De leegte achterin het Nintendo Switch-station toont ook aan dat de thuisadapter weinig extra koeling lijkt te leveren. Alle rekenkracht zit natuurlijk gebundeld in het tablet-gedeelte van de Switch, maar Nintendo lijkt er verzekerd van te zijn dat de inwendige koeling daarvan zal voldoen.

De Nintendo Switch is vanaf 3 maart 2017 te verkrijgen, tegen de richtprijs van 299 euro. De vraag is vooral of de voorraad zal blijven strekken, aangezien legio (web)winkels melden dat de Nintendo Switch uitverkocht is.

  1.   
    Rolf31's avatar

    Misschien dat ik in de berichtgeving wat heb gemist, maar geen fysieke games voor dit apparaatje? Alles via downloadcodes?

  2.   
    Tom's avatar

    Cartridges, Rolf. De Nintendo Switch ondersteunt (in tabletvorm) fysieke kaartjes, naast een Micro SD-slot om ook digitale games op op te slaan.

  3.   
    CHILLOZZ's avatar

    dus geen internet poort. dus altijd via wifi…

  4.   
    mrb80's avatar

    Zit er ook speakers in de controllers zoals bij wii motes?

  5.   
    jelte23's avatar

    Ben ik heel blij mee eigenlijk, dat betekend dat alle kracht in de tablet zit en dat betekend weer dat je goed on the go kan gemand

  6.   
    3333/3333's avatar

    Ik zie de Switch meer als een handheld met aansluit mogelijkheden voor je tv dan als een volwaardige console. Ik vind het ook raar dat Nintendo het andersom lijkt te adverteren, daardoor krijg je al die vraagtekens.

  7.   
    Tom's avatar

    Nou ja, Nintendo zet qua marketingstrategie ook in op online play, betaald nog wel. Dan is het wel opmerkelijk dat er (ook vanuit het dock) geen mogelijkheid tot vaste kabelverbinding aanwezig is. Kan me voorstellen dat het downloaden en installeren van games zo wel ernstig vertraagd kan worden, en daar zal niet iedereen even blij mee zijn.

    Then again, de Switch is sowieso beter af als mobiele console dan een soort vaste en veredelde handheld. Daarom hoop ik ook stiekem op een terugkeer van Streetpass-spellen en wellicht dan toch ooit een nieuwe generatie Pokémon voor ‘console’.

  8.   
    BearsRidingTanks's avatar

    Tom schreef, "Nou ja, Nintendo zet qua marketingstrategie ook in op online play, betaald nog wel. Dan is het wel opmerkelijk dat er (ook vanuit het dock) geen mogelijkheid tot vaste kabelverbinding aanwezig is. Kan me voorstellen dat het downloaden en installeren van games zo wel ernstig vertraagd kan worden, en daar zal niet iedereen even blij mee zijn.
    Then again, de Switch is sowieso beter af als mobiele console dan een soort vaste en veredelde handheld. Daarom hoop ik ook stiekem op een terugkeer van Streetpass-spellen en wellicht dan toch ooit een nieuwe generatie Pokémon voor ‘console’."

    maar dan lees ik weer dat streetpas niet ondersteunt wordt op de switch

  9.   
    Tom's avatar

    Ja, beter kijkt Nintendo daar nog eens naar. Voor veel gamers was dat juist dat extra zetje om de 3DS vaker mee op pad te nemen en om de gebruikers onderling meer te verbinden. Ik zie geen reden om dat niet door te voeren naar de Switch, om die ook meer op buitenshuis gebruik toe te spitsen.

  10.   
    Rolf31's avatar

    Tom schreef, "Cartridges, Rolf. De Nintendo Switch ondersteunt (in tabletvorm) fysieke kaartjes, naast een Micro SD-slot om ook digitale games op op te slaan. "

    Thnx Tom, ben ik weer up-to-date 😉