Dit zit er in de doos van de Nintendo Switch; er lanceren twee versies

Vannacht werd de releasedatum en prijs van de Nintendo Switch bekendgemaakt en middels een persbericht heeft Nintendo Nederland laten weten wat de inhoud van de doos is. Er verschijnen twee versies van het apparaat waarbij alleen de kleuren van de controllers anders zijn.

In de doos zitten twee controllers, de zogenoemde Joy-Con-controllers, een linker en een rechter. Verder een houder waar je de Joy-Con aan kunt vastmaken en gebruiken als één controller, twee polsbandjes voor de controllers, een Nintendo Switch-houder waar je het systeem in kunt zetten om aan te sluiten op een televisie, en HDMI-kabel en een voeding. Ook brengt Nintendo twee versies van de Switch op de markt, waarbij de ene twee grijze Joy-Con-controllers en de andere één neonrode en één neonblauwe Joy-Con-controller bevat.

De directeur van Nintendo, Tatsumi Kimishima, meldt dat de Switch allerlei manieren biedt om te kunnen gamen. We wisten natuurlijk al dat je zowel op een tv kunt spelen als met de hybride variant, namelijk het handheldscherm van 6,2 inch. Dit scherm heeft multi-touchmogelijkheden voor verschillende games en wisselt de batterijduur van 2,5 tot en met 6,5 uur, afhankelijk van de game. Het apparaat gaat ongeveer drie uur mee als je The Legend of Zelda: Breath of the Wild speelt.

De Joy-Con-controllers hebben daarnaast geavanceerde en bekend technieken, zoals een gyroscoop, een HD-trilfunctie, de linker heeft een opnameknop om snel screenshots te kunnen maken en de rechter heeft een NFC-aanraakpunt om je Amiibo tegenaan te houden, alsook een infrarood-bewegingscamera die de afstand, vorm en bewegingen van objecten herkent in games.

De Nintendo Switch verschijnt op 3 maart voor 299 dollar. Een prijs voor de Benelux is nog onbekend.

  1.   
    Rolf31's avatar

    Ik richt mij graag op 1 console, meer tijd heb ik niet helaas, maar dit klinkt veel belovend. Ik ben benieuwd naar de reviews

  2.   
    Crazysamuel's avatar

    WOEHOE Region free Gaming Eindelijk.

    nintendo heeft mijn fanboy weer doen waken.

    Switch komt hoe dan ook bij mij thuis.

    Screw PS4, we wil be switching all day long. 8) 8)

  3.   
    mrb80's avatar

    Batterijduur is weer ziekelijk laag..

  4.   
    Heccer's avatar

    (null)

  5.   
    Bacotje's avatar

    Ach batterijduur laag? Een gemiddelde laptop gaat net zo lang mee….misschien was het een idee om de console mede op zonnenenergie te laten draaien?

  6.   
    JaslanNL's avatar

    ”mrb80″ schreef, "Batterijduur is weer ziekelijk laag.."

    Powerbank er aan, en afhankelijk hoe sterk die is, zo nog een paar uurtjes extra! 8)

  7.   
    J.W.'s avatar

    Nice, die gaat er standaard komen naast mijn ps4. En dat gezeur over de batterijduur, zoals al werd gezegd: Powerbank eraan en gaan.