Shovel Knight komt naar de Nintendo Switch; krijgt lading nieuwe content

Het spel Shovel Knight komt ook naar de Nintendo Switch heeft ontwikkelaar Yacht Club Games laten weten. De 2D-platformer uit 2014 komt aankomende lente uit voor de Switch en krijgt alle content die ook voor de andere platformen beschikbaar is. Het is niet duidelijk of dit om een launch-titel voor de Switch gaat.

Bij de aankondiging voor de Switch blijft het niet alleen want er komt nog steeds gratis nieuwe content naar Shovel Knight. Yacht Club Games werkt momenteel hard aan twee nieuwe verhaallijnen met Specter Knight en Knight Knight in de hoofdrol zoals ze dit al eerder deden bij Plague Knight met de Plague of Shadows Campaign. Daarbij krijgen alle platformen behalve de 3DS en PlayStation Vita co-op multiplayer voor twee spelers en een Battle Mode waarin vier spelers het tegen elkaar op kunnen nemen. Opvallend is ook de nieuwe Body Swap-mechaniek die spelers kunnen gebruiken om sommige personages naar eigen wens aan te kunnen passen.

Omdat er veel gratis downloadbare content voor het spel uit is gekomen, en nog komt, en omdat de ontwikkelaar de verschillende verhaallijnen los van elkaar wil aanbieden heeft Yacht Club Games besloten het spel een iets andere naam te geven. In de toekomst gaat Shovel Knight verkocht worden als Shovel Knight: Treasure Trove. De nieuwe benaming is eigenlijk meer een soort verzamelnaam voor de gehele collectie aan content in Shovel Knight. Daarbij gaat bij de uitgave van de Switch-versie ook de prijs wat omhoog vanwege de enorme lading gratis content. Iedereen die Shovel Knight voor die tijd in bezit heeft krijg ook gewoon de updates, dus tot dan kun je het spel nog voor de normale prijs kopen. De nieuwe content wordt verspreid door het jaar heen uitgebracht.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren