Regisseur van Guardians of the Galaxy noemt Mass Effect een bron van inspiratie

Het gloednieuwe Mass Effect: Andromada moet op 21 maart verschijnen en wij zijn blijkbaar niet die enige die op dat moment kunnen wachten. Ook Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn kijkt ernaar uit.

De schrijvende en regisserende kracht van Guardians of the Galaxy Vol. 2 heeft op Twitter laten weten de film op tijd afgerond te hebben, zodat hij zich volledig kan focussen op het spelen van Mass Effect: Andromeda. Het vervolg op de eerste Marvel space opera gaat dan ook op 27 april in première, wat Gunn een maand de tijd geeft om zijn werk na te verzorgen voordat hij al gamend terug de ruimte in kan.

Right now I am just trying to clear my schedule after Guardians comes out so I can play @masseffect Andromeda.
Aldus James Gunn. Toen fans van de film hebben vroegen of Mass Effect daarmee als een inspiratiebron gediend heeft voor de films, was de regisseur duidelijk in zijn respons. BioWare’s RPG-franchise heeft in zekere zin de visie van de films bijgestaan, alsmede natuurlijk de stripboeken en andere grote ruimte-verhalen.

Op zijn beurt heeft Aaryn Flynn, leidinggevende bij ontwikkelaar BioWare, de ironie hiervan aangekaart. Flynn geeft juist aan dat hijzelf probeert Mass Effect: Andromeda af te krijgen zodat hij op tijd kan genieten van de nieuwe Guardians of the Galaxy.

De publieke promotie van Gunn heeft hem dankbaar gesteld, waarna hij de aandacht eerde met een kersvers nieuw screenshot van de game:


Wetende dat de twee ruimte-franchises een oogje voor elkaar hebben, voelt dit specifieke beeld ineens opvallend veel als een lichte cross-over tussen de twee. De afgebeelde omgeving zou zo uit een Guardians-trailer gewandeld kunnen zijn. Wat jij?

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Wel nu hopen dat er een paar enthousiaste modders zijn die een paar goede skins kunnen ontwerpen van Groot, Gamora, Drax, Raccoon, en die andere vreemde gast met zijn jaren 80 headphone…

 2.   
  Tom's avatar

  Starlord, jij barbaar.

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Tom schreef, "Starlord, jij barbaar."

  Who?

  Wie is Starlord?!?

 4.   
  Tom's avatar

  Ah, forget it.