Zoon van Kratos in God of War wel of niet Tyr, theorieën lijnrecht tegenover elkaar

Er gingen geruchten op NeoGAF dat de zoon van Kratos in de nieuwe God of War, de Noordse god Tyr zou zijn. In het Scandinavische rijk, jawel, de ‘God of War’ – en rechtvaardigheid, discipline en zelfopoffering.

Twee theorieën kwamen naar voren en de eerste is dat er in de gameplay trailer van God of War een tekst op de arm van het jongetje is getatoeëerd, waarbij een NeoGAF-lid het woord Tyr leest achter de worden Strong Arm. De tweede theorie gaat over een pijl-achtig icoon dat te zien is in de UI en gekoppeld wordt met Tiwaz, een rune die geassocieerd wordt met Tyr. Echter, het icoon wijkt te ver af om het daadwerkelijk aan Tiwaz te wijden, waardoor dit gerucht de kop in wordt gedrukt. Bovendien lijkt het symbool gewoonweg een pijl, waarbij rechts in de UI duidelijk een icoon van een bijl te zien is.

..first of all, in the reveal gameplay trailer of the game, the NeoGAF user sees the word “Tyr” written on Kratos’ son’s arm, behind the words “Strong Arm,” with a stray S in the middle. Secondly, he believes that the arrow-shaped icon shown in the UI is a Tiwaz, a rune associated with Tyr himself.
Ook de eerste theorie wordt afgedaan als onwaar, aangezien de tattoo van de jongen onder de leren armbanden doorgaat. De runen op de arm zijn in Elder Futhark, de oudste vorm van het runen alfabet dat tussen de tweede en achtste eeuw werd gebruikt. De taal blijkt Oudnoors. Het eerste deel van de tatoeage komt wel overeen met de theorie, aangezien er ‘Stjrkrarmr’ blijkt te staan dat ‘Strongarm’ betekent in Oudnoors. Het tweede deel niet, dat geïdentificeerd werd als ‘Tyr’, maar in werkelijkheid ‘tjr’ is van een tweede ‘Stjrkrarmr’, deels bedekt onder de leren banden.
The runes on the tattoo are in Elder Futhark, which is the oldest form of runic alphabet used between the 2nd to the 8th century. The language appears to be Old Norse. The “Tyr” theory correctly identifies the first part of the wording that runs along the forearm as “Strongarm.” It reads “Stjrkrarmr” which indeed means “Strongarm” in Old Norse. The problem is that the second part simply does not say “Tyr.” What the NeoGAF user identified as “Tyr” is simply the “tjr” of a second “Stjrkrarmr,” partly covered by the leather straps.
Als er vanuit een ander perspectief gekeken wordt, lijkt er dan toch echt ‘Stjrkrarmr-Stjrkrarmr’ te staan, gescheiden door een streepje. Deze vorm van schrijven is een gebruikelijke wijze om woorden te scheiden in runeninscripties.

Daarnaast is ‘Stjrkrarmr’ niet het enige herhaalde woord in de tattoo, want ook het woord ‘happskejtr’ (wat ‘lucky arrow’ of ‘luck with the arrow’ in Oudnoors betekent) is op dezelfde manier geschreven en meerdere malen herhaald. Een derde inscriptie, op de achterkant van de hand, is ‘hrada hond’ geschreven en betekent ‘quick hand’. Volgens deze beschrijvingen wordt dus nergens een link gelegd met de god Tyr, maar lijkt het gewoonweg een rituele inscriptie te zijn die kracht, geluk en snelheid benoemen. Anderzijds kan het iedereen zijn, zelfs Tyr, maar de tatoeages leiden niet naar de naam van het jongetje.

Mooie ‘omverwerping’ van een aantal theorieën en we hopen natuurlijk dat we Tyr – en vele andere Noordse goden – alsnog te zien krijgen in God of War, het liefst in eindbaas vorm!

[SCREENSHOTS]

 1.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Wat mij meer interesseert: Wie is de moeder?!

 2.   
  DeAdSeYe's avatar

  NoobAssPlayer schreef, "Wat mij meer interesseert: Wie is de moeder?! "

  Mario racist video verklaard alles!

  https://i.ytimg.com/vi/J9pJDWWtVYM/maxresdefault.jpg

  video

  https://www.youtube.com/watch?v=G-Wn48geCJ8

 3.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Haha, misschien heeft hij wel meerdere zonen van alle vrouwen die hij in voorgaande games heeft geneukt. Toegegeven, soms meerdere keren achter elkaar :’)