Logitech onthult G533; draadloze pc-headset met DTS 7.1-geluid

Wie op zoek is naar een nieuwe gaming headset, heeft het tegenwoordig uitgebreid voor het kiezen. Van SteelSeries tot Razer; er is voor ieder wat wils. Logitech doet daarbij een nieuwe duit in het zakje, met een gloednieuwe, volledig draadloze koptelefoon. De Logitech G533 is een pc-headset die beschikt over DTS 7.1 surround sound en Logitech eigen game-drivers.

Virtuele 7.1-drivers van DTS zijn niet bepaald iets nieuws onder de zon, maar Logitech gooit nu voor de verandering ook met ‘Pro-G Drivers’. Deze specifieke stukjes firmware moeten de speakers in de G533 beter te tweaken maken voor audiopositionering in games. Upscaling bovenop upscaling, wij zijn benieuwd naar hoe dat auditief uitpakt.


Maar met tal van verschillende technische features én het feit dat de nieuwe koptelefoon volledig draadloos is, kan accuduur uiteraard een tegenvaller blijken. Logitech verzekert hierbij dat de meegeleverde batterij van de G533-headset een goede vijftien uur mee moet gaan. Deze is te herladen, maar kan uiteindelijk ook gemakkelijk vervangen worden voor een nieuw exemplaar.

De ingebouwde microfoon is uit het zicht te duwen en daarmee direct te dempen. De vraag is echter of je dat wel zou willen, aangezien de apparatuur uitgerust is met verschillende EQ-profielen, een minuscule popfilter en ruisonderdrukking. Allerlei snufjes die een prettige luisterervaring zouden kunnen bewerkstelligen.

Eind januari moet de Logitech G533 in de winkels liggen, tegen een richtprijs van 149 euro. Op zoek naar meer informatie of een plek om de headset aan te schaffen? Dan verwijzen we je graag door naar officiële G533 productpagina.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  ben benieuwd wat deze headset te bieden heeft.

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  ziet er opzich niet verkeerd uit zo op het eerste gezicht.
  Echter twijfel ik nu of we nu de voor of de achterkant zien… hahaha

  Zelf ben ik voorstander van knoppen op rechter oorschelp, Vaak zie je dat dit juist links zit..

  Ben ook erg benieuwd naar de Mic..

  er staat niet bij of je de Headset ook kunt gebruiken met een evt. 3,5 jack kabel mocht accu leeg zijn. Ik weet niet of dit dus mogelijk is. Maar dat zou wel een fijne toevoeging zijn. En volgens mij makkelijk/goedkooop te verwezenlijken.
  En dat zou dan ook het voordeel met zich mee nemen dat je hem dan ook op de consoles kunt gebruiken.

 3.   
  Tom's avatar

  Gezien het feit dat de headset draadloos is, kun je vaak een analoge jack al uitsluiten. Voor zover bekend is het hele apparaat sowieso niet met enige vorm van draad te gebruiken.

 4.   
  Thijs.'s avatar

  CHILLOZZ schreef, "ziet er opzich niet verkeerd uit zo op het eerste gezicht.
  Echter twijfel ik nu of we nu de voor of de achterkant zien…
  "

  Dit is niet zo moeilijk te zien. Kijk naar de mic. 🙄

 5.   
  Flapjack's avatar

  g533 is beter geluid dan g933 maar g933 heeft meer features

  *in dubio*