Super Mario Run 90 miljoen keer gedownload; drie miljoen keer verkocht

Toen Super Mario Run uitkwam, verpulverde het spelletje het downloadrecord van Pokémon GO. Echter, dit betekent niet bij voorbaat dat Super Mario Run ook meer omzet draait dan het Pokémon-spel. Inmiddels is de game namelijk al 90 miljoen keer gedownload op iOS, maar “slechts” drie miljoen van die mensen hebben het volledige spel gekocht.

Dit komt overigens nog steeds neer op een bruto-omzet van ongeveer 30 miljoen dollar. Ook moet opgemerkt worden dat Super Mario Run nog steeds niet uit is op Android, terwijl marktonderzoek heeft uitgewezen dat dit besturingssysteem op 86,2 procent van alle smartphones draait. Natuurlijk zullen ook niet alle Android-gebruikers ter wereld het spel downloaden, laat staan kopen. Maar toch lijkt Super Mario Run voorlopig een geduchte concurrent voor free-to-play-spellen, zoals het eerdergenoemde Pokémon GO en het immer populaire Candy Crush Saga.

  1.   
    Eon's avatar

    Speel het dagelijks, heerlijk om even een paar runs te maken 🙂
    €10,- Om alle content te unlocken meer dan waard, ik heb in sommige gevallen minder plezier gehad van games op de Wii (U) die 5x duurder waren.