Overwatch meest winstgevende betaalde pc-game van 2016

Pakweg zeven jaar geleden leek het nog alsof de markt voor pc-games dood was, maar anno 2016 is dat wel anders. Uitgevers hebben dit jaar miljarden dollars verdiend op het platform en daarbij mocht Blizzard het meeste geld tellen.

De hero-shooter Overwatch was namelijk de meest winstgevende betaalde game van 2016. Dat blijkt uit cijfers van SuperData Research. De Amerikanen van Blizzard verdienden 585 miljoen dollar met hun spel, zo’n 10 procent van de totale omzet in de markt. Op een (heel verre) tweede plaats vinden we Counter-Strike: Global Offensive, met een omzet van 257 miljoen.

De Europeanen kochten trouwens de meeste games. Zij zijn verantwoordelijk voor 2,7 miljard van de totale omzet, terwijl de Amerikanen “slechts” 1,8 miljard in het laatje brachten.

De markt voor betaalde pc-games had in 2016 een totale waarde van 5,4 miljard dollar. Naar verwachting werd met free-to-play spellen nog veel meer verdiend, maar daarvan zijn geen exacte cijfers bekend. De volledige top 5 vind je hieronder.

1. Overwatch – $585.6M
2. Counter-Strike: Global Offensive – $257.2M
3. Guild Wars 2 – $91.0M
4. Minecraft – $88.7M
5. Fallout 4 – $74.9M

  1.   
    swklijn1's avatar

    Dat verdienen ze ook ze hebben een geweldig product geleverd en luisteren daarnaast ook erg naar de meningen en ideeën van de community, zo is er al meteen na de eerste ‘seasonal event’ mogelijk gemaakt dat je alle spullen tijdens de seasonal event kan kopen iets dat voorheen niet mogelijk was. Dat is onder andere de reden dat Overwatch mijn GOTY van 2016 is.

  2.   
    Batman360x's avatar

    Toch wel opmerkelijk dat csgo nog altijd flink wat opbrengt.