RollerCoaster Tycoon Classic nu verkrijgbaar op iOS en Android

De RollerCoaster Tycoon-serie schommelt al een tijdje: RollerCoaster Tycoon World wist het niet waar te maken, en tot overmaat van ramp voor Atari scoort Planet Coaster, van de makers van de eerste twee RollerCoaster Tycoons, veel beter. Nu lijkt Atari het voornamelijk te gooien op mobiele games. Eerder kwamen ze al met Rollercoaster Tycoon Touch, een game die werkt met kaarten waarmee je nieuwe attracties kan unlocken. Nu is daar sinds eergisteren een nieuwe titel bij: RollerCoaster Tycoon Classic!

RollerCoaster Tycoon Classic neemt je mee naar de tijden van welleer. De mobiele game combineert de beste features van de eerste twee RollerCoaster Tycoon-games, en stopt dat in een spel. Net als vroeger is het mogelijk je eigen pretparken samen te stellen, achtbanen te ontwerpen, prijzen aan te passen, en vervelende bezoekers het water in te jonassen. In de basisgame zijn 95 scenario’s beschikbaar.

De geluiden en graphics zijn rechtstreeks overgenomen van de pc-games uit respectievelijke 1999 en 2002. Daarnaast zijn in-game ook nog een drietal uitbreidingen te koop: Wacky Worlds, Time Twister en Toolkit. De eerste biedt je een virtuele rondtrip om de aardbol met exotische achtbanen en wereldberoemde landmarks in 17 nieuwe scenarios. Time Twister biedt 14 nieuwe scenarios waarin je een park in verschillende tijdperken kan bouwen, van de prehistorie en middeleeuwen, tot de jaren ’50 en de toekomst. De Toolkit laat je zelf scenario’s samenstellen waarbinnen je een park moet bouwen.

RollerCoaster Tycoon Classic is beschikbaar voor iOS (5,99 euro) en Android (6,99 euro).

Meer RollerCoaster Tycoon Classic

 1.   
  Bram_M99's avatar

  Heel tof! Die andere gelijk weer verwijderd, met al die in-game aankopen ging de lol er meteen van af.

 2.   
  LennartvA's avatar

  ”Bram_M99″ schreef, "Heel tof! Die andere gelijk weer verwijderd, met al die in-game aankopen ging de lol er meteen van af."

  Vind ik ook bloedirritant ja! Scheelt dat je bij RollerCoaster Tycoon Classic alleen de basisgame en eventuele DLC betaalt. 🙂

 3.   
  madda's avatar

  Nice 8)

 4.   
  J.W.'s avatar

  Speelt deze een beetje goed weg?

 5.   
  evilmase's avatar

  wanneer komt RC touch voor android nou uit ??? wacht al weken op dat kutspel..lol