Super Mario Run verbreekt downloadrecord Pokémon GO

Super Mario Run kent een vliegende start. Uit een analyse van Apptopia blijkt dat de game op zijn releasedag maar liefst 2,85 miljoen keer gedownload is. De rode loodgieter rent Pokémon GO daarmee keihard voorbij, want dat spelletje werd in hetzelfde tijdsbestek “slechts” 900.000 keer binnengehaald.

Daarbij dient aangetekend te worden dat de downloads van Pokémon GO na de launchdag snel toenamen, want na drie dagen stond de teller al op 5,6 miljoen. Dat kwam waarschijnlijk doordat Pokémon GO een nogal rommelige launch kende, die bovendien niet in alle landen gelijktijdig plaatsvond.

Mario kachelt echter ook lekker door, want een data-analist van SensorTower beweert dat de game in de 24 uur na de launch maar liefst 5 miljoen keer gedownload werd. Daarmee verdiende Nintendo naar schatting zo’n 5 miljoen dollar.

Toch is de aandelenkoers van Nintendo sinds de release met 4,2 procent gedaald. DeNA Co., de ontwikkelaar van de game, zag zelfs een daling van 6,8 procent in zijn koersen. Dat zou te wijten kunnen zijn aan Super Mario Runs verdienmodel, waarbij je eenmalig een tientje betaalt om alle levels vrij te spelen. Mogelijk realiseerden investeerders zich plotseling dat er op de lange termijn niets te verdienen valt met microtransacties, en besloten ze daarom hun aandelen te verkopen.

Als de cijfers van SensorTower kloppen, verdient Nintendo ongeveer 1 dollar per download. Dat zou betekenen dat slechts één op de tien spelers het volledige spel aanschaft. Daarbij dient aangetekend te worden dat de eerste levels een aardige replay-waarde hebben, dus mogelijk besluiten huidige bezitters later alsnog om de volledige versie aan te schaffen.

Super Mario Run is nu te downloaden in de App Store. Het spel heeft momenteel een gemiddelde reviewscore van 2,5 ster en wordt vooral bekritiseerd om zijn relatief hoge prijs.

 1.   
  Rory's avatar

  is het ook echt die 10 euro waard ? of is het echt aan de hoge kant voor de tijd die je er aan kan spenderen

 2.   
  NietNickMeneer's avatar

  Heb de eerste paar levels gespeelt, leuk spelletje maar het is de 10 euro zeker niet waard

 3.   
  Batman360x's avatar

  De ‘CEO’ kan z’n zakken weer vullen …

 4.   
  Papachico's avatar

  Opzich wel interesse in het spelletje. Interesse viel jammer genoeg gelijk weg toen ik het stukje over een betaling las..

 5.   
  jelte23's avatar

  Als we gewoon allemaal nu geen 10 euro gaan betalen dan zakt de prijs vanzelf.

 6.   
  iDraxo's avatar

  ik vind het zelf misschien 5 euro waard maar 10 vind ik beetje duur voor zoon game die je binnen 2u hebt uitgespeeld

 7.   
  XxSpeedBullet's avatar

  is niet helemaal waar…. aangezien Pokemon Go bij de release pas in een paar landen te downloaden was (legaal) maar zijn alsnog mooie cijfers

 8.   
  mattioza's avatar

  Is nu ook niet bepaald uitzonderlijk dat een mobiele game betalend is.

  Begint wel beetje een ding te worden dat Nintendo tegenwoordig veel interesse heeft in de smartphone-markt (met succes), als ze dat maar niet op gedachten brengt om 3DS af te bouwen. Zeker gezien de Switch ook een mobiel element zal hebben.

 9.   
  FireBallz's avatar

  10 euro is wel erg veel. Was een aantal jaar geleden niet bereid om iets meer dan 3 euro te besteden aan Doodle Jump, en dat spel is nu gratis. Hopelijk is dit spel over 4/5 jaar ook gratis, dan zal ik er eens naar gaan kijken 🙂