Season 3 van Telltale’s Walking Dead komt niet naar last-gen consoles

Het derde seizoen van de Telltale Walking Dead-game, A New Frontier, komt niet naar last-gen consoles. Het is misschien geen verrassing, maar het kan problemen geven mocht je verder willen gaan op je oude saves. Er komt wel support om de saves op oudere consoles over te brengen naar het derde seizoen.

Het importeren van saves kan vanuit het tweede seizoen. Om de save over te zetten moet er een patch gedownload worden die spelers deze laat uploaden naar hun Telltale account. Vervolgens kan de save vanaf de PlayStation 4 of Xbox One gedownload worden om in A New Frontier te gebruiken wanneer het spel gestart wordt. Deze methode heeft wel wat restricties omdat het niet gedaan kan worden op de PlayStation Vita en iOS. Ook bij Windows 10 moet er vanaf een server gedownload worden omdat dit systeem geen aanwezige saves van de voorgaande spellen kan detecteren.


Mocht dat teveel moeite zijn dan kunnen spelers alle voorgaande keuzes simpelweg opnieuw maken wanneer ze starten door de Recreate-functie te gebruiken. De eerste twee episodes van The Walking Dead Season 3: A New Frontier komen 20 december uit voor PlayStation 4, Xbox One, pc, PlayStation Vita, iOS en Android.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren