Modern Warfare Remastered voorzien van microtransacties en melee-wapens

Wie terugdenkt aan Call of Duty 4: Modern Warfare en juist kon genieten van het gebrek aan extra betalingen of willekeurige kistjes vol presentjes, moet een bittere pil slikken bij de nieuwe update van Modern Warfare Remastered. Ook deze herziene klassieker kon er niet onderuit: met ingang van gisteravond zijn microtransacties ook hier van toepassing.

De zogenaamde Supply Drops, bekend geworden ten tijde van Call of Duty: Advanced Warfare, doen nu hun intrede in Modern Warfare Remastered. In deze doosjes vindt men cosmetische upgrades als nieuwe camouflage voor wapens, characters skins en andere vizieren. Aan de hand van Call of Duty Points of Depot Credits kunnen spelers verschillende digitale hebbedingetjes claimen.

Het verdienen van de virtuele punten kan aan de hand van willekeurige ‘drops’, het voltooien van specifieke in-game opdrachten, maar uiteraard ook door een smak geld richting Activision te smijten. Daarnaast kunnen beloningen die je niet aanstaan, omgetoverd worden tot ‘Parts’, waarmee dan weer andere skins en upgrades mee te craften zijn. Een grofweg zelfde principe als de ‘Salvage’ van Call of Duty: Infinite Warfare.


Naast de toevoeging van de willekeurige Supply Drops en de bijbehorende microtransacties, zijn nu ook wat primitievere wapens te koop in Modern Warfare Remastered. Spelers kunnen nu sparen voor onder meer een schop of een hamer, wapens waarover eerder al geruchten de ronde deden.

Wat jij: doet Activision er goed aan om deze klassieker nog te voorzien van deze hedendaagse trends binnen de game-industrie? Of had men deze klassieker beter kunnen laten voor wat het was?

 1.   
  Throbert's avatar

  ‘alleen cosmetisch’ we weten allemaal hoe dat eindigde….
  *intense BO3 flashbacks*

 2.   
  Downzilla's avatar

  Ze zeggen dat cod niet realistisch is maar mensen krijgen er blijkbaar wel ptss van

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Het is dat Gamersnet geen middelvinger emoji ondersteunt want dat zou ik nu maar wat graag willen geven.
  COD MW word nu hard groped, maar hoe lang zal het duren totdat ze overgaan tot verkrachtig van deze klassieker met deze BS?! 👿 😥

 4.   
  fantasyfreak's avatar

  Microtransacties zijn de aids van de gameindustrie… Sowieso dat ik nooit €0,01 uit zal geven aan dat soort dingen.

 5.   
  DeAdSeYe's avatar

  Ik zie het al helemaal voor me!

  Onze fans klagen dat onze Call of Duty games slecht zijn, hoe moeten we de verkopen weer omhoog gooien? Ik weet het, door één van de meest succesvolle Call of Duty remastered versie erbij te flikkeren. Ja, wat een grandioos idee, dan gooien we ook meteen de prijs omhoog.

  Tijd later, het heeft gewerkt, we hebben weer talloze exemplaren verkocht en nog altijd een bagger game afgeleverd!

  Kort erna, OEI, we zien dat de remastered versie meer wordt gespeeld dan Infinite Warfare, hoe kunnen we daar nog meer geld uit pompen? Ik weet het, door ook microtransacties in de remastered toe te voegen, het is immers populairder dan die Infinite Warfare zwik dat we hebben uitgebracht.

 6.   
  Nlsaint's avatar

  cod infinity loopt voor geen meter en ze moeten toch iets verdienen. dat blackops 3 duurder is in de xbox store dan infinity zegt genoeg.