Square Enix komt binnenkort met plannen voor 30 jaar Final Fantasy

Shinji Hashimoto van Square Enix heeft in Famitsu laten weten dat er binnenkort plannen onthuld gaan worden voor de 30ste verjaardag van de Final Fantasy-franchise. De plannen zijn nog niet duidelijk, maar er gaan al rumoeren van een lek rond.

Volgens het lek gaat de aankondiging over remastered versies van Final Fantasy 1 tot 9, 12 en de 13-trilogie voor de PlayStation 4 en Vita. Dat is niet alles want de aankondiging zou ook een releasedatum voor de eerste episode van de Final Fantasy 7-remake onthullen voor de PlayStation 4.

Het lek beweert ook dat pc-gebruikers Final Fantasy 1, 2, 12, Tactics en Chrono Trigger volgend jaar krijgen en de remake van Final Fantasy 7 en een release van Final Fantasy 15 in 2018. Of het lek enige waarheid verschaft gaan we in de komende weken zien wanneer Square Enix de aankondiging doet.

  1.   
    King of Heroes's avatar

    Ben benieuwd!

  2.   
    Papachico's avatar

    Opzich wel benieuwd maar als ik bijvoorbeeld kijk naar de veranderingen van FF6 dat op de Android en IOS was uitgekomen moet ik wel zeggen dat het eerder achteruit is gegaan dan vooruit.. Graphics en sound waren veel minder dan t orgineel. FF4DS en 9 waren wel goed IMO, hoewel de enige verandering dat bij FF9 voorkwam was dat sommige characters een “HD” upgrade hebben gekregen. Eigenlijk heb ik liever dat SE niks aanraakt, want ik vind het een kut bedrijf en enkel een lege huls van wat SS vroeger was.

    Tevens denk ik eerder dat zij het enkel doen om t geld en niet voor oldschool en new players.

  3.   
    RiiLaKuma's avatar

    Papachico schreef, "Tevens denk ik eerder dat zij het enkel doen om t geld en niet voor oldschool en new players."

    Ze beginnen Capcom-niveau te bereiken wat rereleases betreft.