Pokémon GO introduceert baby-Pokémon en speciale Pikachu voor de feestdagen

Voor trouwe spelers van Pokémon GO stond 12 december al in de agenda genoteerd: zou de tweede generatie Pokémon eindelijk worden aangekondigd, of zou de release zelfs al op komst zijn? Na het eindeloze speculeren en data-mining blijken de geruchten deels waar. Ontwikkelaar Niantic heeft namelijk besloten om de tweede generatie gefaseerd uit te brengen.

Vanaf nu kunnen we de beroemde baby-Pokémon uit eieren krijgen: Togepi, Pichu, Magby, Smoochum en noem ze maar op. De spelers die deze Pokémon tot nu toe hebben uitgebroed, zeggen dat de baby-Pokémon uit dezelfde eieren komen als hun geëvolueerde soortgenoten. Waar Pikachu bijvoorbeeld uit een ei van twee kilometer kwam, komt Pichu nu ook uit eenzelfde ei. Magby, de voor-evolutie van Magmar, lijkt echter uitsluitend uit eieren van tien kilometer te komen.

Deze informatie is vooralsnog puur gebaseerd op verslagen van spelers. Er zijn dus nog een aantal onbekende factoren. Bijvoorbeeld: vervangt Pichu Pikachu volledig, of kan Pikachu zélf ook nog uit eieren van twee kilometer komen? Ook is het nog niet zeker of baby-Pokémon écht alleen uit bepaalde eieren kunnen komen. Ten slotte lijkt er één baby-Pokémon te ontbreken: Tyrogue. De voor-evolutie van Hitmonchan en Hitmonlee is namelijk niet gevonden in de silhouetten van evolutieketens, waar Pokémon als Magby en Pichu wél werden aangetroffen.

Naast baby-Pokémon introduceert Niantic ook een limited edition van Pikachu: deze speciale variant van de iconische elektrische muis draagt een kerstmuts en is slechts tot 29 december (19:00 uur Nederlandse tijd) te vangen! De nieuwe baby-Pokémon zijn overigens voor altijd te verkrijgen uit eieren, dus maak je geen zorgen als je geen tijd en/of zin hebt om tientallen kilometers te lopen voor je eieren.

Niantic heeft ook laten weten dat het de komende maanden (!) meer Pokémon wil introduceren die hun oorsprong vinden in de Johto-regio van Pokémon Gold en Silver. Hoewel de grootste hype dus voorbij lijkt, gaat Pokémon GO voorlopig nog nergens heen!

 1.   
  Downzilla's avatar

  Oh boi, het begon met normale pokemon die je kon fokken maar nu ook babypokemon ( ͡° ͜ʖ ͡°) ? Mijn dag kan niet meer stuk.

 2.   
  Throbert's avatar

  In het bericht moet 29 december staan ipv 29 november

 3.   
  MikeGevers's avatar

  Throbert schreef, "In het bericht moet 29 december staan ipv 29 november"

  Scherp! Ik heb het aangepast 🙂

 4.   
  Grolschje's avatar

  Nog steeds geen baby picka uitgebroed

 5.   
  peterzeilstra's avatar

  Geweldig! Ik stream Pokemon Go steeds vaker naar mijn Chromecast!