2016 was een goed gamejaar | Poll

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke maand geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Het lijkt een relatief recente ontwikkeling te zijn in de gameindustrie; meer geld betalen om een game eerder te kunnen spelen. Zo kun je met de Early Enlister Edition van Battlefield 1 drie dagen eerder aan de slag met de shooter van DICE, terwijl eerder ook Gears of War 4 en Forza Horizon 3 bij aanschaf van de Ultimate Edition vroegtijdig gespeeld konden worden. Slechts weinig bezoekers zitten op deze ontwikkeling te wachten, een ruime negentig procent geeft aan er geen geld voor over te hebben om een game eerder te kunnen spelen. Hieronder een greep uit jullie reacties:
ScorpionNL:

Nee. Een aantal jaren geleden wel. Toen moest ik elke game op mijn verlanglijst dagen voor de release hebben. Wat destijds ook nog makkelijker was.
Nu heb ik die behoefte niet meer zo en voldoet de release datum gewoon. Al heb ik wel EA access aangeschaft om bijvoorbeeld Battlefield en Fifa eerder te kunnen spelen.
UncreatedKoen:
In het geval van Gears 4 zeg ik JA en over het algemeen zeg ik ook per game ja. ik zie het eerder spelen als extra. Je betaald uiteraard voor de season pass en de extra’s erbij en dat eerder spelen zie ik dus als bonus erbovenop en niet perse dat het bij die 100 euro hoort in het geval van Gears.
Mitchel1988:
Nee! Doe dan een week eerder starten als je Pre-order besteld. Maar niet extra betalen om eerder te kunnen spelen.

Nieuwe stelling
Overwatch, Uncharted 4: A Thief’s End en Pokémon GO. PlayStation VR, de Xbox One S en de NES Classic Mini. Het is maar een kleine opsomming van de games en hardware die dit jaar zijn verschenen. Ondertussen komt het einde van het jaar in zicht en qua gamereleases hoeven we in 2016 niet veel meer te verwachten. Het is dus een uitstekend moment om terug te blikken op het afgelopen gamejaar en dat doen we met de onderstaande stelling:

2016 was een goed gamejaar.

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  Pim Huberts's avatar

  Ik vond het geen slecht game jaar omdat ik Uncharted 4 wel n paar keer heb uitgespeeld en dat by far mijn game of the year is dus in dat opzicht ja maar de andere games nee niet echt

 2.   
  Bosnegert's avatar

  tja ik vond het nou niet bepaald een speciaal game jaar ofzo. ik denk dat 2017 meer heeft te bieden dan 2016 want dit jaar zijn de ontwikkelingen het net niet, een slechte upgrade van consoles, vr nog in de ontwikkelfase en niet bepaald speciale games uitgekomen. met volgend jaar rdr 2 en tlou 2 wordt het toch wat mooier. dus dit is niet echt een goed jaar voor de game industrie naar mijn mening

 3.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Ik heb me goed vermaakt, paar leuke verassingen gehad zoals ffxv, nu Let it die
  Volgend jaar wordt wel mooier. Veel rpg games waar ik al tijden op wacht zoals Ni No Kuni 2 en Nier Automata

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik heb mij prima vermaakt dit jaar met Uncharted 4, Rise of the tomb raider, Ratched & clank, dus voor mij was het een prima jaartje.
  Sinds zondag bezig met Knack best grappig pselletje, maar ja deze is al wat langer uit.

 5.   
  CHILLOZZ's avatar

  oneens.

  Een goed gamejaar word niet gemaakt door 1 game….

  Ja uncharted was/is een mega titel. Maar dan praat je wel maar over 1 game.

  ik vind dat er veels te weinig goede spellen uitkomen, En dus is mijn mening dan vrij makkelijk dat ik 2016 GEEN goed gamejaar vond.

  mijn GOTY is dan ook by far uncharted 4.
  maar nogmaals 1 game maakt het niet om te zeggen dat een gamejaar goed is.
  Je mag toch wel verwachten dat er elke maand MINSTENS 1 AAA game uit komt. Buiten alle remasters om [Die nog steeds maar blijven komen] vond ik dat dr bar weinig goede titels erbij zijn gekomen.

  Dit alles valt/staat ook met je eigen smaak van welk genre games je houdt. [Shooters komen altijd wel aan hun trekken met jaarlijks BF en cod]

 6.   
  CHILLOZZ's avatar

  Bosnegert schreef, "tja ik vond het nou niet bepaald een speciaal game jaar ofzo. ik denk dat 2017 meer heeft te bieden dan 2016 want dit jaar zijn de ontwikkelingen het net niet, een slechte upgrade van consoles, vr nog in de ontwikkelfase en niet bepaald speciale games uitgekomen. met volgend jaar rdr 2 en tlou 2 wordt het toch wat mooier. dus dit is niet echt een goed jaar voor de game industrie naar mijn mening"

  helemaal mee eens

 7.   
  Amaraldane's avatar

  Ik vind dit jaar niet echt geweldig. Er waren alleen maar 2 games die echt mijn aandacht trokken en die ik heb gekocht.
  De eerste game is Sherlock Holmes the devil’s daughter, die eigenlijk best wel tegenviel en de tweede game is Dishonored 2 wat echt een top spel is, maar de prestatieproblemen bederven helaas een groot deel van de pret.

 8.   
  Mattiees's avatar

  hey, dit was mijn stelling voor de koffieshow! 😛 Als blizzardfan was het uiteraard een topjaar met legion die zeker niet tegenviel en overwatch dat natuurlijk een topgame is.

 9.   
  King of Heroes's avatar

  2016 was, voor mij toch, een uitstekend jaar met toptitels zoals Dark Souls 3, The Last Guardian en FFXV!

 10.   
  ScorpionNL's avatar

  Mattiees schreef, "hey, dit was mijn stelling voor de koffieshow! 😛 Als blizzardfan was het uiteraard een topjaar met legion die zeker niet tegenviel en overwatch dat natuurlijk een topgame is. "

  Die van mij ook! 😉 😛

  Voor mij persoonlijk was het wel een goed gamejaar. Forza Horizon 3, Gears 4 en Battlefield 1 bevallen super. Overwatch verraste me positief en in The Division heb ik aardig wat uurtjes ingestoken.

  Al moet ik zeggen dat 2017 er hoopvol uitziet.

 11.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ik vermaak me nog steeds met F1 2016 en Infinite Air was een leuke verassing. Maar volgens mij zijn dat ook gelijk de enige games die dit jaar zijn uitgekomen waar ik mijn geld aan heb uitgegeven. Ik heb me dit jaar ook helemaal kapot geërgerd aan Funko Pops en Pokémon Go kinderen. Ik geef dit gamejaar een Gamersnet 8.7, beetje matig dus.

 12.   
  3333/3333's avatar

  Heb dit jaar vooral oudere games opnieuw herontdekt en een miskoop gehad aan F1 2016, die viel mij flink tegen. Wel is er gave dlc voor Assetto Corsa verschenen dit jaar, dus dat maakte het weer goed.

 13.   
  CHILLOZZ's avatar

  is toch behoorlijk opmerkelijk dat mensen 1 of 2 goede titels opnoemen en het daardoor bestempelen als een goed gamejaar. ik vind 1a2 games toch alles behalve een goed jaar te noemen..

  En in principe kun/mag je remake’s niet mee tellen. Gezien dat opgepoetste oude games zijn….
  ben benieuwd naar hoe de strawpoll gaat eindigen. Maar als ik zo de comments lees. Zou dit dus eerder oneens dan eens moeten zijn.

 14.   
  Mark89NL's avatar

  Voornamelijk vond Overwatch was mijn game van dit jaar dit kwam vooral ook door de op thema’s gebaseerde lootboxen en de game zelf was ook erg leuk om met vrienden te spelen.

 15.   
  Rijstekorrel's avatar

  CHILLOZZ schreef, "is toch behoorlijk opmerkelijk dat mensen 1 of 2 goede titels opnoemen en het daardoor bestempelen als een goed gamejaar. ik vind 1a2 games toch alles behalve een goed jaar te noemen..
  En in principe kun/mag je remake’s niet mee tellen. Gezien dat opgepoetste oude games zijn….
  ben benieuwd naar hoe de strawpoll gaat eindigen. Maar als ik zo de comments lees. Zou dit dus eerder oneens dan eens moeten zijn."

  Niet iedereen gamed zoveel als jou waarschijnlijk, ik zelf game ook niet veel en ben met 2 a 3 spellen tevreden.
  Rise of the tomb raider heb ik 3 maanden over gedaan om uit te spelen, net als Uncharted 4, en ook ratched & clank een tijdje over gedaan.
  Ik game meestal 1 keer per week op zondag een paar uurtjes, dus ik ben gerust 3 a 4 maanden met een spel bezig.
  Dus ik ben zo met een paar spellen maar een jaar zoet, dus voor mij is het dan een prima gamejaar geweest.

  Ik koop ook pas een nieuw spel als ik klaar ben met de 1ste, je kan er maar 1 tegelijk spelen, dus kan je net zo goed wachten met andere(Vaak nog goedkoper erna ook).
  Nu heb ik knack en ben dacht ik op de helft al ongeveer, dus wellicht koop ik Mafia 3 nog voor de feestdagen, dus heb ik 4 spellen van dit jaar gekocht.

 16.   
  Eon's avatar

  Imho is 2016 een super gamejaar!
  Xbox one S, de 4 Pro, Dishonored 2, Pokémon Go, Uncharted 4, Overwatch, Battlefield, Doom, Titanfall 2, the Division, de vele updates voor GTA Online, Xenoverse 2, Clash Royale, Dead Rising 4 en zo kan ik nog wel even doorgaan….

  Ik kijk uit naar 2017 en ben heel benieuwd naar de Scorpio en hoe VR verder gaat uitpakken 😀

 17.   
  tijn80's avatar

  Afgelopen jaar kan ik niet echt een goed gamejaar noemen. Ja, ik heb me enorm vermaakt met o.a. Uncharted 4 en Rise of the Tombraider, maar daar staat tegenover dat bv Quantum break en Mafia 3 zwaar tegenvielen. Ook de Division vond ik vermakelijk, maar viel uiteindelijk ook behoorlijk tegen.

  Voor mij waren de highlights van dit jaar de remasters van Batman en AC: Ezio collection. Zodra remakes van meer dan 5 jaar oud leuker zijn dan nieuwe games, weet je dat er iets mis is…

  Laten we 2016 maar snel afsluiten en rap door naar de games van 2017. Hopelijk kunnen de ontwikkelaars de verwachtingen voor o.a. Horizon, Scalebound (en misschien een nieuwe AC?) waarmaken. RDR2 en ME zijn gelukkig 2 games die haast niet anders dan EPIC kunnen worden.

 18.   
  tijn80's avatar

  ”Carlos0_0″ schreef, "Nu heb ik knack en ben dacht ik op de helft al ongeveer, dus wellicht koop ik Mafia 3 nog voor de feestdagen…"

  Geloof me: NIET DOEN! wacht totdat deze in de budgetbak ligt. Zwaar teleurstellende game.

 19.   
  Batman360x's avatar

  Ik heb me heel goed geamuseerd. Aantal games die mij konden bekoren (en nog steeds) Starwars Battlefront, Fall out, Overwatched, Battlefield1, Forza Horizon 3, het wondermooie Unravel en ea access vond ik een goeie zaak. Voor de rest voel ik mij toch wat ‘geript’ door Homefront, The Division, Assassin’s Creed, Rainbox Six Siege, … wat waren/zijn die games toch ‘buggy’ … Mijn goede voornemen voor volgend jaar : ‘no more preordering’ …

  Fijne kerst en eindjaar iedereen hier bij Gamersnet.nl!