Capcom verwacht tienen, negens en achten in recensies Resident Evil 7

Capcom heeft veel vertrouwen in Resident Evil 7. De uitgever verwacht hoge verkoopcijfers en positieve recensies. Toch kent dit vertrouwen wel een grens, want Capcom is geenszins onder de indruk dat Resident Evil 7 straks enkel topscores krijgt.

Marketingbaas Antoine Molant sprak in een interview de hoop uit dat Resident Evil 7 straks enkel negens en tienen scoort. Tegelijkertijd blijft hij realistisch door aan te geven dat er waarschijnlijk ook wel wat achtjes tussen zullen zitten:

We’d love to have only nines or tens, but I’m sure we’ll see a few eights as well. We’re very confident in terms of the quality.
Een acht is natuurlijk een mooi cijfer, al kun je erover twisten of het handig is om de verwachtingen vooraf al dusdanig te temperen. Onze Peter heeft echter goede hoop, want hij was in zijn preview zeer enthousiast over Resident Evil 7.

 1.   
  Amaraldane's avatar

  Hmm, het zou best wel awkward kunnen worden als ze dan alleen maar zevens krijgen haha.
  Is op dit moment niet de grootste kritiek dat het niet echt lijkt op een Resident Evil spel? Ik denk dat als dat waar blijkt te zijn de scores van de recensies toch wel wat lager zouden kunnen liggen.

 2.   
  nielsiebro's avatar

  Lichte overschatting denk ik 😉

 3.   
  mmx's avatar

  Zijn ze niet wat te optimistisch 🙄

 4.   
  Tom's avatar

  Amaraldane schreef, "Hmm, het zou best wel awkward kunnen worden als ze dan alleen maar zevens krijgen haha.
  Is op dit moment niet de grootste kritiek dat het niet echt lijkt op een Resident Evil spel? Ik denk dat als dat waar blijkt te zijn de scores van de recensies toch wel wat lager zouden kunnen liggen. "

  Naar mijn idee oogt het ook veel meer als een door P.T. geïnspireerd project, dan echt een Resident Evil als vanouds. Tegenwoordig wil elke horror-game die Outlast of Slender-achtige praktijken bieden (kijk ook naar Alien, bijvoorbeeld), wat de game mogelijk wel iets van de originele charme kan ontdoen. Ben benieuwd of Capcom hier gelijk krijgt.