Gamersnet.nl

Razers op eSports gerichte PlayStation 4-controller ‘Raiju’ nu verkrijgbaar

Na de onthullingen van NACON lijkt Razer de concurrent voor te zijn; hún op eSports gerichte PlayStation 4-controller ligt immers vanaf vandaag in de schappen. De Razer Raiju gaat op de kop voor een forse 169,99 euro, maar daarvoor krijg je wel een ogenschijnlijk geavanceerde gamepad voor terug.

De Razer Raiju lijkt in veel aspecten op een eerder verschenen high-end controller van Razer, de Wildcat. Ook op dit model vinden we twee extra bumpers, twee verchroomde trekkers, en een boel ‘hyperesponse’ knoppen terug. Dat laatste aspect geeft veel van de face buttons en extra knoppen een haast muisachtige klik. Bijzonder gevoelig, maar mogelijk stukken sneller te bedienen in competities.


Wel zijn de extra platen met rubberen grip nu al ingebouwd in de Razer Raiju. In het geval van de Razer Wildcat moesten deze er zelf opgeplakt worden, wat legio friemelende scenario’s met zich leverden. Iets wat niet iedereen even plezierig vond, vooral voor de topprijs. Van die fout lijkt Razer nu duidelijk geleerd te hebben.

Meer informatie en beeldmateriaal over de Raiju-controller vind je op de officiële Razer website. Momenteel is de controller daar ook al te bestellen in de webshop (voor €169,99), al wordt de gamepad nu ook verscheept naar Europese winkels.