Technische alpha van Sea of Thieves begint volgende week voor Insiders

We mochten ons eerder al opgeven voor het Sea of Thieves Insider-programma, en nu is het aan Rare om te graaien uit de poule vol potentiële piraten. Een gelukkig gesteld duizendtal van deze Insiders krijgt aanstaande 16 december toegang tot een vroege technische alpha-fase van Sea of Thieves.

Deze proefperiode voor de nog te verschijnen game, laat spelers voor het eerst kennismaken met een nieuwe kernmechaniek binnen het spel. Voorheen is al gebleken dat het varen en beschieten van schepen aardig werkt − zoals ook bleek uit onze Sea of Thieves hands-on preview − maar nu is het tijd om verder te gaan met een ander aspect: het oprakelen van goud.

Edel metaal vinden blijkt lastiger dan verwacht, aangezien de testdummy’s voor deze rit het goud zelf eerst zullen moeten vinden. Het eiland, maar ook de precieze plek. Vervolgens volgt het opgraven, meezeulen en verdedigen van de iconische kist, waarbij je uiteraard overvallen kan worden door andere online spelers. Hiervoor zijn twee nieuwe wapens én een unieke nieuwe manier van sterven aan de game toegevoegd.


De aankomende testversie van Rare’s nieuwe piratensimulator is exclusief en bijzonder kortstondig, aangezien deze hele ‘Update 0.1.0’ maar tot 18 december zal draaien. Gedurende die twee dagen is het aan de ingezeten Insiders om Rare te vertellen wat wel en niet werkt aan de game. In het officiële aankondigingsbericht pleit men dan ook om heldere feedback, opdat de game daar enkel beter van kan worden.

Denk jij straks in de ‘technical alpha’ meegenomen te worden, of zou je dat graag hebben? Wij zijn benieuwd of wij op wat GamersNET-afgezanten kunnen rekenen in deze nog erg onbekende, gloednieuwe wereld…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren