Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Jouw game een eSport? Lucky bastard! | Hot Koffie Show

Deze week bespreken Tom en Peter of het fijn is dat je game een eSport is. Peter speelt graag Battlefront, een game die nooit een eSport zal worden. Tom speelt Overwatch, de eSports-hype van het moment!

 1.   
  mheiden21's avatar

  Je merkt het inderdaad in games zoals OW of RL dat er te grote wannabe Esporters inzitten en vaak ook erg salty en/of toxic. Dus een geluk, nee niet echt. Stelling: TC Ghost Recon Wildlands gaat de vloer aanvegen met TC The Division.

 2.   
  Mark89NL's avatar

  Stelling vind je dat er in wat meer games met wat meer horror en geweld mogen komen.

 3.   
  ScorpionNL's avatar

  Ik speelde laatst een keer Smite, omdat ik daar dus gewoon even zin in had zeg maar. Nou was ik niet bepaald erg goed bezig en kreeg vrij snel een bericht of ik wel wist wat ik aan het doen was. En dan formuleer ik het nog netjes. Het bericht eindigde met het feit dat ik gerapporteerd was om onsportief gedrag (Ik speelde dus gewoon een spelletje voor de lol). Notabeen door een teamgenoot. Over competitief gesproken.

  Nieuwe stelling : Was 2016 een goed game jaar kwa releases?

 4.   
  mattioza's avatar

  Haha oeps ๐Ÿ˜ณ

  Het voordeel van als je game e-sport gaat is dat ze er aan blijven werken en de servers actief blijven terwijl een andere multiplayer-game soms na een jaar al dood ligt.

  Keerzijde van de medaille is inderdaad het vijandig gedrag maar meestal zijn er (zoals hier ook gezegd) hobby en ranked-servers.
  Merk je bij een Rocket League ook al, paar maanden geleden speelde ik wel eens paar potjes ranked per week (op niveau van laagste 10% ๐Ÿ˜€ ) en dan word je toch aangesproken als je een te voorkomen fout maakt ook al heeft het echt 0 belang en is de andere ook geen pro. ๐Ÿ™‚

  Moet wel zeggen, ik heb mij ooit eens gewaagd aan de multiplayer van Neverwinter (MMORPG) om een daily bonus te krijgen en dan kreeg ik toch ook vrij snel de huid vol gescholden omdat ik klaarblijkelijk niet goed bezig was.

  Stelling: Welke game wil je onder de kerstboom terugvinden? (met andere woorden: welke game(s) wil je van het afgelopen jaar graag nog oppakken?)

 5.   
  CHILLOZZ's avatar

  Hell yea als MX games eens E-sport zouden worden dat ik me daar VOLLOP op zou storten.
  Helaas zijn de MX games anno 2015/2016 belabberd..

  De beste MX games van de laatse jaren was MX VS ATV reflex. En die is nu al behoorlijk oud 2009.

  De nieuwe Mx spellen zijn wel gaaf hoor, Maar de besturing is helemaal naar de ….. geholpen.
  Als motorsport/cross liefhebber wil je zoveel mogelijk kunnen kwa besturing. Bij Relfex kon je echt alles zelf doen. Linker Thumbstick was om de motor te sturen Rechter thumbstick was om de lichaamsbeweging van de rijder te besturen. En zo hoort het ook.

  Scrubben [Enorm laag over een schans gaan zodat je zsm weer aan de grond zit] Kon je bij reflex helemaal zelf doen. Na relfex hebben ze daar een animatie van gemaakt dus een knoppencombinatie.. En de hele besturing is helemaal aangepast. IEdereen klaagt erover maar ze doen er niets mee helaas.

  Als je een E-Sport game echt wilt doen moet daar ook echt je passie in ziten vind ik, Dan speel je de game toch anders.

 6.   
  CHILLOZZ's avatar

  Ik heb anders ook verschillende keren een stelling achter gelaten. vooral nadat jullie steeds al aankaarten dat er geen/weinig stellingen achter gelaten worden. Maar niets van gezien…

  Ik vind t ook vrij lastig om een Goede stelling te plaatsen. [Dat zal ook wel de reden zijn waarom mijn stellingen niet doorkomen] Je krijgt dan vaak een vraag waar je niet lekker over door kunt lullen…

  maar bij deze nogmaals een keer een poging wagen.

  stelling:

  meer games moeten creator modes toevoegen.

  Laat de spelers zelf mappen maken, Dit zorgt er voor dat er nonstop nieuwe maps komen, En vernieuwing zorgt ervoor dat mensen het langer blijven spelen.

  [Dit is o.a. mede het grote succes van een bijv. GTA, Elke dag nieuwe races. En veelal zijn door spelers mooiere mappen gemaakt.]

 7.   
  Mattiees's avatar

  nieuwe stellingen: 1): Tijdelijke events in games (zoals overwatch halloween, WoW’s brew/octoberfest etc.) zijn een aanwinst voor games.
  2) 2016 was een topjaar gamingwise!

 8.   
  mitchel1988's avatar

  hot koffie show moet zoiezo blijven….punt.

  Ik merkt niet eens dat iets een Esport game is.
  Overwatch heerlijk om te spelen. Nooit last van gasten die TE zijn. (heb mic voor andere dan vrienden wel uit staan :))

  Stelling:
  2017 gaat een nog beter jaar worden met goede game releases dan in 2016.

  Er zijn nu eind 2016 teveel shooter gelanceerd (bf1, titanfall, cod) Krijgen al deze games hierdoor wel de verdiende aandacht? Een titanfall sneeuwt naar mijn mening nu erg onder.

  Wat was de Game van 2016?
  Wat is DE game van 2017?

 9.   
  RiiLaKuma's avatar

  Ik neem persoonlijk momenteel even een pauze van Overwatch omdat de community bij Quick Play mijn neus uit komt. Je hebt altijd last van mensen die een heel team van 1 personage hebben (Heb al sinds Halloween event niet gespeeld, als het goed is kan dat nu niet meer), schreeuwende scrubs die denken dat ze goed zijn of maupen die gewoon niets snappen van basic teamwerk. Raar genoeg krijg ik bij ranked wel normale teams, maar ik wil niet elke match met mijn ranking spelen als ik bijvoorbeeld ook een avond heb dat ik minder speel.

  In ieder geval maar een paar smokkelstellingen van de stagiair (voel je vrij ze te stelen als je zelf niks weet en deze wilt zien):

  -Elitair gedrag op basis van het bezitten van een console of pc is onzin.

  -Gamers van tegenwoordig klagen teveel.

  -Games die bij release niet af zijn (of vol bugs) verdienen nog geen cijfer.

  -Censuur in een game is onnodig.

  -Game-ontwikkelaars laten zich te makkelijk afschrikken door extremisten (Social justice warriors, “soccer moms” etc.)

 10.   
  CHILLOZZ's avatar

  RiiLaKuma schreef, "
  In ieder geval maar een paar smokkelstellingen van de stagiair (voel je vrij ze te stelen als je zelf niks weet en deze wilt zien):

  -Elitair gedrag op basis van het bezitten van een console of pc is onzin.
  -Gamers van tegenwoordig klagen teveel.
  -Games die bij release niet af zijn (of vol bugs) verdienen nog geen cijfer.
  -Censuur in een game is onnodig.
  -Game-ontwikkelaars laten zich te makkelijk afschrikken door extremisten (Social justice warriors, “soccer moms” etc.)"

  true that.
  Dat zijn een paar mooie puntjes

 11.   
  NietNickMeneer's avatar

  Games met supply drop systemen waar je beter wapens/wapenvarianten uit kan krijgen zijn kut.