Theorieën The Last of Us 2: Joel is dood, Ellie is zwanger

Aankondigingen rondom games zijn altijd brandstof voor de wildste complottheorieën. Zo zou de vader van Red uit Pokémon wel degelijk aanwezig zijn, bevatten de Companion Cubes uit Portal lijken voor extra gewicht, en doet de The Witch uit Left 4 Dead 2 me opvallend veel denken aan m’n ex.

Zo is ook The Last of Us: Part 2 het onderwerp van veel complottheorieën na de aankondiging op de PlayStation Experience. De drie voornaamste en minst vergezochte gedachtenkronkels hebben we voor jullie verzameld en op een rijtje gezet:

Joel is dood
Pak een momentje, en denk er maar eens over na. In de trailer zien we Ellie zitten, en komt Joel uit een soort wit licht tevoorschijn. In tegenstelling tot Ellie, zijn de kleren en handen van Joel behoorlijk schoon. Ook lijkt hij niet echt ouder te zijn geworden, terwijl Ellie overduidelijk groter en ouder is.

Daarnaast lijkt vooral het zinnetje “What are you doing kiddo? Are you really going to go through with this?” de theorie te ondersteunen. Het klinkt behoorlijk passief voor iemand die aanwezig is en een slachtpartij kan voorkomen.

Een andere theorie binnen de ‘Joel is dood’-groep is dat hij ergens in de afgelopen vijf jaar zelfmoord heeft gepleegd. Dit omdat hij in de trailer een revolver vast heeft, en Ellie hem in haar gedachten projecteert zoals hij gestorven is, met revolver in de hand.

Van alle theorieën is dit de meest aannemelijke.

Ellie is dood
Natuurlijk, als Joel dood moet, dan moet Ellie dat ook volgens de theoristen. Deze theorie lijkt een stuk onwaarschijnlijker, en ook zijn er bijna geen aanwijzingen voor deze theorie.

De sterkste aanwijzing komt van Naughty Dog zelf. Zij hebben voor de eerste The Last of Us namelijk gezegd dat je nooit met Ellie zou spelen. Nu staat Naughty Dog bekend om twists, maar dit zou wel een heel onwaarschijnlijke zijn.

Ellie is, of was, zwanger
Hoewel 19 jaar wat jong is om zwanger te zijn, is het niet ondenkbaar. Volgens veel mensen verbergt de gitaar uit de trailer een zwanger buikje. Het lijkt wat lastig om te overleven in een post-apocalyptische wereld, en het moorden dat daarbij komt kijken, maar het is mogelijk.

Toch lijkt er in een andere game van Naughty Dog, Uncharted 4, een flinke hint te zetten. Ergens in het spel is namelijk de onderstaande comic te vinden. Is de bolle jas het resultaat van een zwanger buikje, of een ongelukkige windvlaag. En de titel, American Daughters,

Daarnaast lijkt het erop dat de lieve Ellie van een laag inkt wordt voorzien in The Last of Us: Part 2. De tattoo zou ze dan verkregen moeten hebben tussen het eerste en tweede deel, wat lastig lijkt in een vergane wereld. Wat voor reden zou je hebben om een tattoo te zetten in de apocalyps?

De tattoo lijkt voor het grootste gedeelte opgebouwd uit blaadjes en een vlinder, wat doorgaans synoniemen zijn voor nieuw leven..

Wat denken jullie van de theorieën? Zit er ergens een kern van waarheid in, of is het allemaal kul en spelen we gewoon met Ellie en leeft Joel nog?

 1.   
  mrb80's avatar

  Ellie is zwanger door Joel. Joel is dood. Fireflies en geinfecteerde zijn nog steeds aanwezig. Ellie is boos, einde game

 2.   
  kiesmaarwa's avatar

  Toen ik de trailer voor de eerste keer zag, kreeg ik meteen een The 6th sense vibe. Ik ga er ook voor dat Joel t hoekje om is

 3.   
  Downzilla's avatar

  Mijn theorie is iig 30 fps.

 4.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Mijn theorie is dat deze game (ondanks verbeterde graphics) deel 1 niet gaat overtreffen, zeker niet als het verhaal de focus gaat leggen op wraak, straks wordt het net zo’n story line als Mafia 3 ;p

 5.   
  ArieV's avatar

  .. Èn de Duitsers hebben Ufo’s

 6.   
  Bram_M99's avatar

  (null)

 7.   
  GamerJaime's avatar

  Ik zou er niet blij mee zijn als Ellie deze hele game alleen zou moeten dragen vanaf het begin. Dit heeft namelijk veel minder impact als dat hij zou sterven gedurende de game. Ik weet dat ze beide personages al fantastisch hebben opgebouwd in deel 1. Maar die band tussen die 2 is dan volledig afwezig in het vervolg. En ondanks dat ik onwijs veel vertrouwen heb in Druckmann en NaughtyDog, zie ik dan ook niet meer dan een wraakverhaal alla Mafia 3. En ik hou van een goed wraakverhaal, en heb genoten van het verhaal van Mafia 3 van NaughtyDog verwacht ik echter meer. En ja natuurlijk kan Ellie andere personages ontmoeten maar dat is niet hetzelfde. The Last Of Us draait om Joel en Ellie, niet alleen om Ellie die dit keer spoken ziet. Ook Joel dit keer alleen laten terugkeren in Ellie’s hoofd vind ik zonde. Daarmee doe je dat personage en acteur Troy Baker tekort. Hem alleen laten opdraven voor een cameo zou ik een belediging naar de fans vinden. Ik kijk namelijk niet alleen uit naar de terugkeer van Ellie maar ook van Joel. Als ze hem laten sterven, laat het dan gedurende de game zijn. Laat mij als fan eerst terugkeren in deze wereld en het weerzien met oude vrienden als het ware ervaren voordat ze Joel de strop geven. Dan komt het naar mijn mening veel harder binnen.

 8.   
  Weeman86's avatar

  GamerJaime schreef, "Ik zou er niet blij mee zijn als Ellie deze hele game alleen zou moeten dragen vanaf het begin. Dit heeft namelijk veel minder impact als dat hij zou sterven gedurende de game. Ik weet dat ze beide personages al fantastisch hebben opgebouwd in deel 1. Maar die band tussen die 2 is dan volledig afwezig in het vervolg. En ondanks dat ik onwijs veel vertrouwen heb in Druckmann en NaughtyDog, zie ik dan ook niet meer dan een wraakverhaal alla Mafia 3. En ik hou van een goed wraakverhaal, en heb genoten van het verhaal van Mafia 3 van NaughtyDog verwacht ik echter meer. En ja natuurlijk kan Ellie andere personages ontmoeten maar dat is niet hetzelfde. The Last Of Us draait om Joel en Ellie, niet alleen om Ellie die dit keer spoken ziet. Ook Joel dit keer alleen laten terugkeren in Ellie’s hoofd vind ik zonde. Daarmee doe je dat personage en acteur Troy Baker tekort. Hem alleen laten opdraven voor een cameo zou ik een belediging naar de fans vinden. Ik kijk namelijk niet alleen uit naar de terugkeer van Ellie maar ook van Joel. Als ze hem laten sterven, laat het dan gedurende de game zijn. Laat mij als fan eerst terugkeren in deze wereld en het weerzien met oude vrienden als het ware ervaren voordat ze Joel de strop geven. Dan komt het naar mijn mening veel harder binnen. "

  Helemaal met jou eens. Ik ben ook bang dat hij vroeg in de game sterft. Hoe klote dat ook zou zijn, dat gaat een flinke impact hebben en zoiets duwt vaak een verhaal vooruit.

 9.   
  Papachico's avatar

  Dat Ellie zwanger is van Joel is gewoon sick minded. Hij ziet haar als zijn dochter..

  Mijn theorie is dat Joel gewoon leeft in het spel maar later in de game sterft. Ik verwacht zo ergens rond 3/4de van het spel. Ze mist hem ontzettend en speelt daarom gitaar. Het droevige liedje dat zij speelt is een emotie die zij loslaat met alles wat zij heeft meegemaakt en neemt daarna wraak. Als zij zwanger is dan zal zij aan het einde van het spel een buikje hebben, zoals te zien is in het plaatje. Joel zal zeker wel wat ouder zijn en zal ook zeker wel wat grijze haren hebben.

 10.   
  JesseTheunZzz's avatar

  Twijfel, twijfel, twijfel… Ben wel Hyped… We zullen zien!