Parlement Rusland: ‘FIFA 17 is homo-propaganda’

Rusland is al geen fijn land om in te wonen dankzij de snijdende kou, maar het land blijkt nu zelfs gevaarlijk voor virtuele voetballers. Het Russische parlement beschuldigt EA er namelijk van homo-propaganda te verspreiden, wat in strijd is met de Russische wetten tegen ‘propaganda van niet-traditionele seksuele relaties’.

Vorige maand kende de Premier League, de hoogste Engelse voetbalcompetitie, namelijk het Rainbow Laces-weekend. In dit weekend droegen spelers gekleurde veters om lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender spelers en fans een hart onder de riem te steken. FIFA 17 sprong daar op in en bood spelers een gratis shirt met de kleuren van de regenboog.


De actie zette dus kwaad bloed in Rusland. Voormalig Olympisch goudenmedaillewinnaar Irina Rodnina zei dat elke staat eigen wetten heeft, en die gerespecteerd dienen te worden. De Communistische Partij ging zelfs zo ver de ontwikkelaars op te roepen een leeftijdsblokkade op de content te zetten. Want ja, wie is er niet lesbisch, homo, bi of transseksueel geworden na het zien van een regenboog?

Leuke toevalligheid is dat op de dag dat Rusland de bezwaren bekendmaakte, EA werd genoemd in een rijtje met beste werkplekken voor LGBT-werknemers.

  1.   
    Pim Huberts's avatar

    Hier kan ik dus zo boos om worden het is toch te erg voor woorden Jezus Rusland calm your titties

  2.   
    Downzilla's avatar

    Rainbow six Siege is zeker ook verbannen in Rusland.

  3.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Voetbal is gay confirmed dus

  4.   
    HWSHHZ's avatar

    I don’t want to live on this planet anymore…

  5.   
    Bosnegert's avatar

    tja regels zijn regels daar, als zij dat vinden moeten ze dat lekker vinden.