Gamersnet.nl

The Last of Us: Part 2 draait om pure haat

Waar het eerste The Last of Us-deel over liefde ging, is dezelfde genegenheid in deel 2 ver te zoeken. Dat vertelde game director Neil Druckmann tijdens de afgelopen PlayStation Experience.

Dat het geen vrolijk spel zou worden, konden we al enigszins opmaken uit de trailer. Daar zien we een inmiddels bijna volwassen Ellie toegetakeld naast een lijk zitten, terwijl ze met Joel haar volgende moord bespreekt. Een niet al te jolig onderwerp, dachten we zo.

If the first game was really about the love between these two characters, this story is the counter of that. This is story is about hate, through Ellie this time. The first game you play as Joel, this game you play as Ellie.
Ook laat Druckmann weten dat Ellie niet meer de kleine meid is die ze in het eerste deel was. ‘She’s been through some shit’, waren zijn exacte woorden zelfs. Al die jaren overleven in een post-apocalyptische wereld gaat je niet in de koude kleren zitten, blijkt.

Aan het eind van het panel vroeg Druckmann om het vertrouwen van de fans, en beloofde ze recht te doen. Daarnaast vertelde hij dat Gustavo Santaolalla terugkeert voor de soundtrack, en deelde hij de onderstaande concept art.