Gerucht: WB Montreal werkt aan Batman-game met Damian Wayne en Nemesis-systeem

Hoewel de Batman: Arkham-games voornamelijk op het conto geschreven kunnen worden van Rocksteady, was het Warner Bros Montreal dat verantwoordelijk was voor Batman: Arkham Origins. De release hiervan is inmiddels al drie jaar geleden en dus is het niet onrealistisch om te verwachten dat de studio al flink gevorderd is met een nieuw project. Al langere tijd gaan er geruchten dat Warner Bros Montreal bezig is met een Suicide Squad-game, maar mogelijk is de studio bezig met nog een ander project.

Jason Schreier, een doorgaans goed ingelichte gamejournalist van het Amerikaanse Kotaku, beweert namelijk dat Warner Bros Montreal bezig is met een nieuwe Batman-game. Hierin zou niet Bruce Wayne, maar Damian Wayne, de zoon van Bruce en Talia al Ghul, de hoofdrol spelen. Interessant is daarnaast dat deze game zou beschikken over een Nemesis-systeem, zoals geïntroduceerd in het eveneens door Warner Bros uitgegeven Middle-earth: Shadow of Mordor. Volgens de bron van Jason Schreier zou deze Batman-game van Warner Bros Montreal begin december worden onthuld. De mogelijkheid dat de game tijdens Sony’s PlayStation Experience dit weekend wordt onthuld, staat dus nog open.

Aangezien deze geruchten over een Batman-game met Damian Wayne afkomstig zijn van één enkele bron, lijkt het echter ook verstandig om dit nieuws voorlopig met een korreltje zout te nemen.

 1.   
  Downzilla's avatar

  Ik heb liever een nieuwe Shadow of Mordor.

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Shadow of Mordor is ontwikkeld door Monolith en staat hier buiten het Nemesis-systeem en dezelfde uitgever in principe los van.

  Overigens claimt Schreier, op basis van diverse bronnen, dat Shadow of Mordor 2 in ontwikkeling is, een geplande release van najaar 2017 had, maar ondertussen vermoedelijk is vertraagd naar 2018. 🙂

 3.   
  mattioza's avatar

  Klinkt goed. 🙂 Ben ‘juist’ begonnen met ‘Batman: Return to Arkham’

 4.   
  Sa.'s avatar

  Vet! Al was Arkham Origins niet de sterkste in de serie. WB Montreal mag zich opnieuw proberen te bewijzen met deze game! 🙂