Nieuwe tracker in Nederland gereleased in Pokémon GO

Pokémon GO wordt al sinds de release geplaagd door problemen met het zoeken van Pokémon: het oorspronkelijke systeem met voetstappen werd bij Android-versie 0.31.0 verwijderd omdat het te veel problemen opleverde. Snel daarna begon ontwikkelaar Niantic te experimenteren met een nieuw tracking-systeem dat gebaseerd is op Pokéstops.

Tot nu toe werd dit nieuwe systeem getest in Noord-Amerika, en sinds kort was het ook beschikbaar in Autralië. Maar voor ons Europeanen is het wachten nu eindelijk ten einde: de nieuwe tracker is live in grote delen van Europa, waaronder Nederland!

Vanaf nu kun je zien bij welke Pokéstop een bepaalde Pokémon zich schuilhoudt. Dit maakt het stukken eenvoudiger om Pokémon te vinden die zich op je Sightings bevinden. Maar natuurlijk zal iedereen eigen wensen hebben wat betreft de tracker in Pokémon GO. Niantic belooft daarom te blijven luisteren naar gebruikers, dus geef vooral je feedback door. Ze antwoorden misschien weinig, maar uit hun daden blijkt dat ze de reacties van spelers wél lezen!

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Klopt zag het vanochtend ook, je kan nu op de foto’s klikken van de dichtbij functies.

 2.   
  Sixty's avatar

  op mijn android is er nog geen update, en mijn tracker heeft geen sightings nu. Hopelijk dat ik later vandaag dan er wel mee aan de slag kan.

 3.   
  Rory's avatar

  volgens mij word hij automatisch geïmplementeerd ik had ook geen update maar heb het wel

 4.   
  Leon 2.0's avatar

  Ligt het aan mij of is dit nieuwe trackingsysteem best wel bagger, met name als je niet in de buurt van een PokéStop bent. Leuk als je weet wat er in de buurt van zo’n PokéStop is, maar het is toch echt net wat fijner om te weten wat er in je directe omgeving is…

 5.   
  Rory's avatar

  helemaal mee eens je ziet alleen degene die bij een stop zitten heb je nog niet veel aan

 6.   
  Miss Molly's avatar

  Hoewel er niet zo heel veel Pokéstops bij mij in de buurt zitten, ben ik wel blij met de nieuwe tracker. Voorheen wist je dát er iets in de buurt was, maar niet persé waar. Nu kun je in ieder geval voor een aantal spawns gericht tracken. Maar het is inderdaad wel lastig dat je niet meer weet wat er direct in de buurt zit. Een combinatie van het oude en het nieuwe systeem zou denk ik het beste zijn.

 7.   
  Throbert's avatar

  4 doduo en 3 bulbasaur gevangen hierdoor