Sneeuwlandschap ‘Blizzard Mountain’ komt 13 december naar Forza Horizon 3

De beeldende teaser van begin deze maand verklapte het al grotendeels, maar het hoge woord is er nu officieel uit: Forza Horizon 3 trekt de sneeuw in met uitgebreid DLC-pakket. Vanaf 13 december kunnen Xbox One- en Windows 10-gamers los in ‘Blizzard Mountain’…

Dit eerste forse downloadable contentpakket gaat los over de digitale toonbank voor een goede 34,99 euro, maar ook als onderdeel van de Forza Horizon 3 Expansion Pass. Tegenover die fikse prijs staan een boel nieuwigheden in een ongezien, ijzig territorium. Ruim vijftig nieuwe evenementen om aan deel te nemen, 28 verse Achievements, acht nieuwe bolides om in te sjezen en natuurlijk de nieuwe regio vol ijs, sneeuw en andere spiegelgladde omstandigheden. Blizzard Mountain belooft het allemaal, al blijft de grootte van de berg nog even onbekend.


Interessant is wel dat het downloadbare pakket een aantal nieuwe genres van evenementen met zich meebrengt. Naast de gebruikelijke races, wordt het ook mogelijk om mee te doen in Hill Climbs, Descents en zogenaamde Blizzard-evenementen. Door deze verse evenementen te overmeesteren, kun je uitgroeien tot de enige echte ‘King of the Mountain’.

Van de nieuwe auto’s zijn er al zeven uit de doeken gedaan. De achtste zal een vooralsnog onbekende Barn Find betreffen, die spelers zelf mogen ontdekken. Onderstaande lijst toont de auto’s die direct in-game ontgrendeld kunnen worden:

 • 2016 Ford GYMKHANA 9 Focus RS RX
 • 1965 Ford F-100 Flareside Abatti Racing Trophy Truck
 • 1975 Lancia Stratos HF Group 4
 • 1985 Lancia Delta S4 Group B
 • 2016 Nissan Titan Warrior Concept
 • 2016 RJ Anderson #37 Polaris RZR-Rockstar Energy Pro 2 Truck
 • 2016 Subaru #199 WRX STI VT15r Rally Car
Benieuwd naar meer informatie over de wagens of de specifieke doelen van de nieuwe Achievements? Rijd dan door naar de officiële blogpost van Turn 10 en Playground Games. Ben je nog amper bekend met het arcade-racende paradepaardje van de Xbox One en Windows 10? Dan verwijzen we je graag door naar de uitgebreide recensie of onze Forza Horizon 3 video review!

 1.   
  sjaak19832015's avatar

  Laat maar komen die sneeuw uitbreiding voor de feestdagen. Het blijft een heerlijke game om zo tussendoor eens een uurtje of wat te spelen.